Gratis naar het museum in Madrid


Madrid is een van de beste Europese bestemmingen voor cultuurliefhebbers. De stad herbergt enkele van de meest verbluffende kunst- en geschiedenismusea ter wereld. Het goede nieuws is dat sommige van deze musea gratis toegankelijk zijn voor het publiek. In dit artikel bespreken we enkele van de beste gratis musea in Madrid die je kunt bezoeken.

Museo Nacional del Prado

Het Museo Nacional del Prado is het beroemdste museum in Madrid. Het museum herbergt enkele van de meest iconische werken van de Spaanse kunst, evenals een uitgebreide collectie werken van Europese meesters. Het museum heeft meer dan 35.000 kunstwerken in zijn collectie, waarvan slechts ongeveer 1.300 te zien zijn in de permanente collectie. Het is gratis toegankelijk voor het publiek van maandag tot zaterdag van 18:00 uur tot 20:00 uur en op zondag en feestdagen van 17:00 uur tot 19:00 uur.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum staat bekend om zijn collectie werken van Spaanse kunstenaars, waaronder Pablo Picasso en Salvador Dalí. Het museum heeft ook een indrukwekkende collectie werken van internationale kunstenaars, waaronder Francis Bacon en Mark Rothko. Het museum is gratis toegankelijk voor het publiek op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 19:00 uur tot 21:00 uur en op zondag van 13:30 uur tot 19:00 uur.

Museo Thyssen-Bornemisza

Het Museo Thyssen-Bornemisza is een privémuseum dat eigendom is van de Thyssen-Bornemisza-collectie. Het museum heeft een uitgebreide collectie Europese kunst uit de middeleeuwen tot de 20e eeuw, waaronder werken van Rembrandt, Van Gogh en Monet. Het museum is gratis toegankelijk voor het publiek op maandag van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Museo Sorolla

Het Museo Sorolla is gevestigd in het voormalige huis van de Spaanse schilder Joaquín Sorolla. Het museum herbergt een uitgebreide collectie werken van de kunstenaar, evenals persoonlijke bezittingen en meubels uit zijn huis. Het museum is gratis toegankelijk voor het publiek op zaterdag van 14:00 uur tot 20:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Museo de la Historia de Madrid

Het Museo de la Historia de Madrid is een museum gewijd aan de geschiedenis van Madrid. Het museum heeft een uitgebreide collectie objecten en documenten die de geschiedenis van de stad documenteren, van de prehistorie tot heden. Het museum is gratis toegankelijk voor het publiek van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur