De 5 mooiste gebieden voor glamping in Frankrijk


Frankrijk is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun vakantie door te brengen in dit mooie land. En wat is er nu beter dan te genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft, terwijl je verblijft in een luxe glamping accommodatie? In dit artikel nemen we je mee naar de 5 mooiste gebieden voor glamping in Frankrijk.

De regio Dordogne

De regio Dordogne is een ideale bestemming voor een luxe glamping vakantie. De regio staat bekend om zijn prachtige kastelen en middeleeuwse steden, maar biedt ook een aanbod aan outdoor activiteiten, zoals vissen in de rivier de Dordogne. Hier kun je genieten van een verblijf in luxe tenten die van alle gemakken zijn voorzien, zoals comfortabele bedden, eigen badkamers en zelfs een eigen keuken. De omliggende bossen bieden ook de mogelijkheid om te wandelen en te fietsen, waardoor je een heerlijk ontspannen vakantie kunt beleven in een prachtige omgeving.

De Provence

De Provence is een topbestemming voor glamping in Frankrijk vanwege de prachtige natuur, historische steden en uitstekende gastronomie. Hier kun je bijvoorbeeld genieten van een verblijf in een stijlvolle yurt of een ruime tipi. De regio staat bekend om zijn heuvels bedekt met lavendel en wijngaarden, en biedt een aanbod aan buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen of paardrijden. Bovendien is de regio goed bereikbaar met de auto of het vliegtuig, waardoor het een ideale bestemming is voor een weekendje weg of een langere vakantie.

De Ardeche

Als je op zoek bent naar een echte ontsnapping uit het dagelijkse leven, dan is de Ardèche misschien wel de perfecte plek voor jou. Deze regio is beroemd om zijn indrukwekkende kloven en kristalheldere rivieren, en biedt een scala aan buitenactiviteiten, zoals kanoën, kajakken en canyoning. Hier kun je kiezen uit een breed aanbod aan accommodaties, waaronder luxe safaritenten en gezellige chalets.

Languedoc-Roussillon

Een andere populaire bestemming voor glamping in Frankrijk is de regio Languedoc-Roussillon. Deze regio staat bekend om zijn prachtige stranden, historische steden en schilderachtige dorpjes. Hier kun je genieten van een verblijf in een rustige boomhut, een elegante yurt of een gezellige tipi. Of je nu wilt ontspannen aan het strand, de lokale wijn wilt proeven of de vele bezienswaardigheden wilt verkennen, Languedoc-Roussillon biedt voor elk wat wils.

Aquitaine

Aquitaine is een fantastische glamping-bestemming in Frankrijk vanwege zijn prachtige kustlijn en uitgestrekte bossen. Hier kun je genieten van een verblijf in een luxe safaritent, een charmante boomhut of een gezellige yurt. Deze regio biedt een perfecte balans tussen rust en avontuur, met activiteiten zoals surfen, wandelen en fietsen in de prachtige omgeving. Bovendien is Aquitaine beroemd om zijn heerlijke keuken en wijnen, dus je zult zeker genieten van de lokale specialiteiten tijdens je verblijf.