Boek een luxe, voordelige vakantie buiten Europa


Boek een luxe, voordelige vakantie buiten Europa 

Wie denkt dat budgetbestemmingen uitsluitend binnen Europa liggen, heeft het mis! Ook buiten Europa kun je heel voordelig op vakantie. Boek bijvoorbeeld een Malediven vakantie buiten het hoogseizoen om; het scheelt al snel honderden euro’s. Hoewel de kosten voor een luxe accommodatie op de Malediven wat hoger liggen dan in bijvoorbeeld de Oost-Europese landen, is het leven hier relatief goedkoop. Voor een paar euro per dag geniet je er van lokale specialiteiten. In sommige gevallen zit het eten en drinken bij de prijs van de accommodatie in. Wat krijgt hierbij jouw voorkeur? Sommige reizigers vinden het leuk de verschillende lokale gerechten uit te proberen tijdens hun vakantie; anderen komen voornamelijk naar de Malediven om te genieten van een onbezorgde tijd op de hagelwitte stranden. 

Tip: maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, door een vakantie naar de Malediven te boeken via een partij als Silverjet. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar vooraf en ga je met een onbezorgd gevoel op reis! 

Malediven hebben je ontzettend veel te bieden

De Malediven zijn gelegen in de Indische Oceaan, op zo’n 700 kilometer bij Sri Lanka vandaan. Het kost je circa twaalf uur om vanuit Nederland richting dit paradijselijke oord te vliegen. De hagelwitte stranden, de brede diversiteit aan flora en fauna en de gastvrijheid van de lokale bevolking maakt een reis naar de Malediven meer dan de moeite waard. Wist je dat de Malediven in hun geheel zo’n 1.200 eilanden bevatten? Het merendeel van de eilanden is niet te bezoeken; slechts een kleine tien procent leent zich voor een bezoek door toeristen. Van deze eilanden is het grootste eiland zo’n vijf vierkante kilometer groot. 

Duiken rond de eilanden van de Malediven 
Ben je een liefhebber van de onderwaterwereld? Vergeet dan niet een duiksessie te boeken rond de diverse eilanden die tot de Malediven behoren. De onderwaterwereld is hier adembenemend; het is er puur genieten! Er zijn rond de eilanden talloze plekken te vinden waar je de duikspullen voor een duiksessie rond de Malediven kunt huren. Kies voor een plek wat verder van de meeste toeristen vandaan, om te profiteren van een lage prijs. 

Excursie naar de hoofdstad

Tijdens je verblijf op de Malediven is het niet alleen leuk verschillende eilanden te bezoeken en in dit gebied te duiken. Plan ook een excursie naar de hoofdstad van deze eilandengroep: Malé. Het is tevens een van de weinige steden die het bezoeken waard is; de meeste andere steden zijn veel kleiner.