6x gratis in Kaapstad


Kaapstad is helemaal ‘hot’ op dit moment. Meerdere keren per week vliegt KLM met een volle bak richting de bruisende stad in Zuid-Afrika. De vliegtickets naar Kaapstad zijn zelden goedkoop. Gelukkig kun je het nodige besparen op wat je ter plaatse uitgeeft. Ontdek de wonderen van Kaapstad zonder een cent uit te geven, want leiden je langs de zes beste gratis attracties van de stad.

Bewonder de natuurlijke schoonheid van de ongerepte stranden en het panoramische uitzicht vanaf de Tafelberg. Wandel over de Sea Point Promenade en kom tot rust in de verborgen getijdenpoelen van de stad. Sluit je dag af met een adembenemende zonsondergang vanaf Signal Hill. Dit zijn onze 6 tips voor gratis activiteiten in Kaapstad:

[1] Neem deel aan Cape Town Free Walking Tours

Om Kaapstad beter te leren kennen, kun je deelnemen aan een van de gratis wandeltours. Deze rondleidingen worden geleid door deskundige gidsen die de geschiedenis en cultuur van de stad met je delen terwijl je te voet op ontdekkingstocht gaat. Het is een geweldige manier om gratis meer te weten te komen over het verleden en heden van Kaapstad. Fooien worden op prijs gesteld, want daarmee ondersteun je de gidsen die deze rondleidingen zo gedenkwaardig maken.

[2] Neem een duik in een rotszwembad

Drijven in een getijdenzwembad of snorkelen om onderwaterschatten te ontdekken is een van de heerlijkste manieren om van je vrije tijd te genieten. Pak wat zonnebrandcrème en een picknick in en ga op ontdekkingstocht naar de natuurlijke zwembaden die langs de kust liggen.

Miller’s Point Tidal Pool: Een juweeltje in Kaapstad, beroemd om zijn kleurrijke verkleedhutten en ansichtkaart-waardige uitzichten. Het ligt vlakbij het St James Station en is een favoriete plek om te zwemmen tussen Muizenberg en Kalk Bay. Vroeg komen is aan te raden om de drukte voor te zijn.

Camps Bay Getijdenzwembad: Op het zonovergoten strand van Camps Bay biedt dit gemakkelijk toegankelijke getijdenzwembad een warmer alternatief voor de zee, perfect voor wie op zoek is naar rustig water.

Glencairn Getijdenzwembad: Glencairn ligt net voor Simon’s Town en biedt een meer afgelegen strandervaring. Het getijdenzwembad, vlakbij het treinstation, is perfect om veilig te zwemmen en dateert uit de jaren 1920. Het is onlangs opgeknapt voor publiek plezier.

Maiden’s Cove getijdenpoelen: Deze poelen liggen verscholen tussen de rotsen en bieden een prachtig uitzicht op de bergen en de oceaan in de buurt van de levendige Camps Bay strip, waardoor het een onweerstaanbare zwemplek is.

[3] Wandel langs de Sea Point Promenade

Sea Point Promenade is een juweeltje in Kaapstad, perfect om de zeelucht op te snuiven en te genieten van schilderachtige uitzichten. Het is een populaire plek om te wandelen, fietsen of gewoon te ontspannen aan zee. Onderweg vind je prachtige bezienswaardigheden, van paragliders in de lucht tot speelse honden en hun baasjes. De promenade is lang en biedt veel plekken om te verkennen, waaronder rotspoelen vol zeeleven. Het is een fantastische, gratis manier om een dag door te brengen en de natuurlijke schoonheid van Kaapstad te ervaren.

[4] Bezoek de Compagnietuin

De Compagniestuin dateert uit de jaren 1650 en werd aangelegd door de Oost-Indische Compagnie als belangrijke bron van verse producten voor de schepen. Vandaag de dag is het een vredig toevluchtsoord van botanische schoonheid en historische betekenis, met onder andere de oudste gekweekte perenboom van Zuid-Afrika. De tuinen zijn een bewijs van het verleden van de stad en bieden gratis toegang en een reis door de geschiedenis.

[5] Wandeling op de Tafelberg

Geen reis naar Kaapstad is compleet zonder een bezoek aan de Tafelberg. Of je nu in bent voor een uitdagende wandeling naar de top of een ontspannen wandeling over de lager gelegen paden, er is voor elk wat wils. De uitzichten zijn spectaculair en de bergpaden, zoals de Pipe Track en Contour Path, laten je genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied zonder de inspannende klim.

[6] Beleef een magische zonsondergang op Signal Hill

De zonsondergang zien vanaf Signal Hill, met een panoramisch uitzicht op Kaapstad, de Tafelbaai en de Atlantische Oceaan, is een magische ervaring. Deze populaire plaatselijke plek biedt een prachtig decor voor het einde van de dag en een vredige omgeving om te genieten van het natuurspektakel. Neem een speciaal iemand mee of geniet in je eentje van de serene schoonheid en maak een gedenkwaardig moment mee te midden van de levendige tinten van de zonsondergang.