Winkelen in Valladolid

Winkels in Spanje zijn over het algemeen geopend van maandag tot en met zaterdag van ongeveer 09.30 tot 14.00 uur en vervolgens weer van 17.00 tot 20.00 uur. Kleinere winkels
sluiten soms op zaterdagmiddag en de grote winkels en winkelcentra zijn doorlopend geopend van 09.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Op zondag zijn de winkels in Valladolid gesloten. Bewaar deze dag dus voor een museum.

Calle Santiago
Calle Santiago is dé winkelstraat van Valladolid. De straat is autovrij en je vindt er genoeg winkels; van internationale ketens en warenhuizen tot kleine boetiekjes. Straatmuzikanten verlevendigen de straat.

Calle Mantería
De grootste concentratie schoenenwinkels van Valladolid vind je in Calle Mantería.

Licoreria Vallisoletana
Voor een goede fles wijn of lokale likeur ben je bij Licorería Vallisoletana aan het goede adres.
Calle San Blas 11, Valladolid

Pastelería Cubero
Zoetekauwen mogen een bezoek aan Pastelería Cubero niet overslaan. De etalage alleen al is watertantend lekker. Op ambachtelijke wijze worden hier koekjes, taartjes en cake gebakken. Lekker met warme chocolademelk. Op de bovenverdieping is een klein museum waar de belangrijkste monumenten van de stad in miniatuur en van suiker zijn nagebootst.
Calle de la Pasión 7, Valladolid

Centro Comercial Vallsur
In shoppingmall Vallsur in Valladolid kun je wel een (mid)dagje doorbrengen. Alle ketens hebben hier een winkel, van Zara tot Desigual en ben je het winkelen moe, dan kun je er ook koffie drinken of lunchen in één van de restaurantjes.
Vallsur
Paseo de Zorrilla, Valladolid

Markten
De markt van Valladolid, Mercado del Val, dateert uit de 19e eeuw en bestaat uit een voor die tijd karakteristieke gietijzeren constructie. De architect liet zich voor het ontwerp inspireren door Les Halles in Parijs. Binnen heerst er een gezellige drukte en doen de lokale bewoners hun boodschappen. Het aanbod is groot: vlees, vis, groente en fruit. Ook leuk: de tapasbar in de markt.
Plaza del Val, Valladolid

Fruitmarkt op Plaza España
Iedere doordeweekse ochtend wordt er van 9.00 tot 14.00 uur een fruit- en bloemenmarkt gehouden op Plaza de España in Valladolid.