Eten & drinken in Murcia

Hoewel tapas en arroz niet op de menukaarten zullen ontbreken, heeft Murcia, net als andere Spaanse steden haar eigen keuken en specialiteiten. Zo wordt er in Murcia volop gekookt met de de groente die in deze vruchtbare streek worden geteeld. Murcia wordt ook wel de moestuin van Spanje genoemd en bij veel restaurantjes in de oude stad liggen de verse groenten prachtig uitgestald. Probeer dus zeker eens een pisto huertano (Spaanse ratatouille). De provincie Murcia kent ook enkele wijngebieden, zoals Bullas, Yecla and Jumilla, waarvan de wijnen prima zullen smaken op een terrasje in de oude stad.

Raimundo González
Ben je in Murcia en wil je écht goed eten, dan ga je naar het restaurant van Raimundo González. Hier wordt namelijk alleen gekookt met lokale ingrediënten van topkwaliteit en de kok is dan ook al meermalen bekroond.
Plaza González Frutos Raimundo 5, Murcia
€€

La Parranda
De eigenaren van La Parranda hebben twee restaurantjes: een taberna waar je traditionele en moderne tapas eet in Calle San José en een restaurant op foodie-plein Plaza San Juan. Hier eet je niet alleen Murcia´s beroemde groenten, maar je ook verse vis- en vleesgerechten.
La Parranda
Plaza San Juan, Murcia
€€

Pura Cepa
Bij Pura Cepa kun je kiezen waar je wilt eten: aan de bar, op het terras of in het restaurant. De sfeer aan de bar is het eenvoudigst, maar het eten is er heerlijk en de tapas zijn er origineel! Wat dacht je van een blini´s met courgette en kwarteleitjes of chipirones (kleine inktvisjes) in groene saus? BIj elk gerecht weet de ober een passende wijn.
Pura Cepa
Plaza Cristo del Rescate, Murcia
€€

Los Arrcoces del Romea
De paella´s worden hier in de bekende platte pannen (maatje fietsenwiel) op een groot vuur voor je neus klaargemaakt. Terwijl je er op wacht, drink je alvast een wijntje met uitzicht op het roze Teatro de Romea. Er zijn 5 soorten paella, waaronder ook een vegetarische variant.
Los Arrcoces del Romea
Plaza Julián Romea, Murcia

La Pequeña Taberna
Gegrilde groenten zijn de specialiteit van dit restaurant gelegen in een klein straatje in het oude centrum van Murcia, maar je eet er ook prima visgerechten. De gedekte tafeltjes op het terras zien er uitnodigend uit. Voor € 28 eet je hier een menu degustación, waarbij je verschillende gerechten proeft.
La Pequeña Taberna
Plaza San Juan, Murcia
€€