Rome, Italië

Rome, Pantheon (foto Dennis faro)

Rome, Pantheon (foto Dennis faro)

Wie wil er niet ten minste een keer in zijn leven naar Rome? De stad, met haar wereldberoemde iconen en haar eeuwige verleden vol spraakmakende namen, spreekt tot ieders verbeelding. De een komt om te wandelen in de voetsporen van Romeinse keizers, de ander wil juist het Rome van de pausen ontdekken, die de stad stuk voor stuk op hun eigen manier verfraaiden met nieuwe fonteinen en monumenten. Weer een ander zoekt liever de lekkerste ijsjes, de leukste restaurants en de meest bijzondere winkels in Rome  op.

Aan een beetje cultuur snuiven ontkom je echter niet in Rome. De stad telt bijvoorbeeld bijna 400 (!) kerken, zodat je ongetwijfeld in de verleiding zult komen er minstens een paar binnen te stappen. Het geheim is om een en ander tijdens je bezoek aan Rome goed af te wisselen. Neem tussen een museum en een stadswandeling door even pauze bij een koffiebar of een ijssalon. Ga niet lopend verder maar neem plaats op een bankje of op de rand van een fontein en laat de indrukken van alles wat aan je ogen voorbij trok onder het genot van een Italiaans ijsje even op je inwerken.

Een bekend Italiaans gezegde over de eeuwige stad is ‘Roma, non basta una vita,’ oftewel, ‘Rome, een leven lang is niet genoeg.’ Het zijn ware woorden, want de schatten van Rome hebben zich in de loop der eeuwen zo opgestapeld, dat je ze onmogelijk in een mensenleven allemaal kunt zien. Gelukkig hoeft dat ook niet. Een deel bekijken van alle monumenten, onder en boven de grond, is al meer dan genoeg om een onuitwisbare indruk te maken op iedere bezoeker. Wil je toch meer? Vergeet dan niet om een muntje in de Trevifontein te gooien. Dan is je terugkeer naar Rome in elk geval gegarandeerd.

Rome kortingskaarten

Met een kortingskaart kun je op een gemakkelijke manier je stedentrip naar Rome goedkoper maken. Voor Rome zijn er verschillende soorten kortingskaarten te koop zoals de Roma Pass, de reiskaart voor Rome en Vaticaan en Rome City Pass. De voordelen verschillen per kaart. Vaak heb je gratis vervoer, gratis entree tot populaire bezienswaardigheden en musea en korting op allerlei attracties.
Kijk op de pagina met Rome kortingskaarten voor alle voordeelpassen die er voor Rome te koop zijn. Je kunt ze vooraf via internet bestellen.

Rome in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Rome

Op Ciampino (Rome):

Luchthavens bij Rome

 • Ciampino (Rome)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
  Afstand tot centrum stad: 15 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Binnen een mum van tijd sta je buiten, waar de bussen van Terravision en diverse andere maatschappijen die naar het centrum van Rome gaan al op je staan te wachten. Voor de shuttle service van Terravision kun je tijdens je vlucht (Ryanair) al een kaartje kopen, of anders bij de speciale balie in de aankomsthal (€ 5 voor een enkele reis). Koop je van tevoren een kaartje online dan kost een enkeltje vaak maar 4 euro. De bus doet er zo'n 40 minuten over om bij station Roma Termini te komen. Een taxirit naar het centrum van Rome kost ongeveer € 35.

Reisperiode & klimaat

Rome kent door de ligging aan de Middellandse Zee een warm zeeklimaat. Typische kenmerken van dit klimaattype zijn de overwegend zachte winters en de lange zomers met overwegend zomerse temperaturen. Omdat Rome een dichtbevolkte stad is blijft de warmte lang hangen. Daardoor voelt het vaak warmer aan dan de officiële temperatuur aangeeft. Ga je vooral voor cultuur en bezienswaardigheden naar Rome dan is het niet onverstandig om de warmste maanden (juli en augustus) te vermijden.
Uitgebreide informatie over het weer en klimaat van Rome vind je op klimaatinfo Rome.

Weersverwachting voor Rome

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Rome kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Rome kun je terecht op de volgende websites:
Rome-Nu
Citypasses en dagkaarten voor jouw stedentrip in Rome
5x zien & doen in Rome
Rome voor beginners
Rome informatie
Rome bezienswaardigheden top 10