Vervoer in Rome

Veel mensen (ver)dwalen door de straten van Rome tot ze geen stap meer kunnen zetten. Voor bezienswaardigheden als de Spaanse Trappen, de Trevifontein, het Pantheon en Piazza Navona geldt dat ze op loopafstand van elkaar liggen. Het Colosseum en Forum Romanum liggen net wat verder weg, maar de metro stopt daar gelukkig voor de deur (lijn B, halte Colosseo). De metro brengt je desgewenst ook naar de Sint Pieter en de Vaticaanse Musea (lijn A, halte Ottaviano).

Daarnaast rijdt er door Rome een goed georganiseerd netwerk van bussen, waarmee je bijvoorbeeld gemakkelijk naar de wijk Trastevere kunt reizen, aan de andere kant van de Tiber. Kijk bij het in- en uitstappen (bus of tram) altijd uit voor zakkenrollers, maar wees in het bijzonder op je hoede in bus 64. Deze bus rijdt van het centrum naar de Sint Pieter, zit altijd vol met toeristen en is daarom geliefd bij tasjesdieven en zakkenrollers.

Kaartjes voor zowel bus als tram kun je op alle metrostations in automaten kopen, maar ze worden ook verkocht in tabakszaken (te herkennen aan een zwart of blauw uithangbordje met een witte letter T). Je kunt per reis een kaartje kopen, maar vaak is het voordeliger een dagkaart (€ 4) te kopen. Het is ook mogelijk een kaartje aan te schaffen dat 3 of 7 dagen onbeperkt geldig is.

Roma Pass en Omnia Card
Wie van plan is veel bezienswaardigheden af te gaan in Rome doet er misschien verstandig aan om een stadspas aan te schaffen, zoals de Roma Pass of de Omnia Card (inclusief Vaticaan). Deze kaarten geven je onbeperkt toegang tot al het openbaar vervoer in Rome, plus gratis toegang tot de belangrijkste attracties in Rome, en korting op alle andere sights.

Kijk voor meer info over de kortingskaarten van Rome
Omnia Card Rome
Rome City Pass
Rome Tourist Card
Lazio Rome Dagpas

Fietstours
Wil je op een leuke en ontspannen manier de bezienswaardigheden van Rome ontdekken? Boek dan een fietstour met gids langs de highlights van de stad! In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, Forum Romanum, Vaticaan, Trevifontein en nog veel meer. Tijdens de tour zal de gids ook tips geven over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten. Je kunt een fietstocht in Rome eenvoudig online boeken via Baja Bikes.