Winkelen in Rome

Als je dat zou willen, kun je alle dagen die je in Rome hebt winkelend doorbrengen. Naast de bekende, centraal gelegen Via del Corso zijn er namelijk nog talloze andere winkelstraten en -straatjes te vinden in de stad. Overal en nergens, maar vooral in de straten tussen de Trevifontein en het Pantheon, vind je daarnaast kraampjes op straat waar van alles te koop is – van zonnebrillen tot kalenders met Romeinse katten.

Via del Corso
Voor de grote winkelketens, zowel Italiaanse als internationale namen, ga je naar de Via del Corso. Halverwege (bij Piazza Colonna) vind je de mooie Galleria Alberto Sordi, waar je onder andere een filiaal van Feltrinelli, de grote Italiaanse boekhandel, zult vinden. In de buurt van de Sint Pieter is de eindeloze Via Cola di Rienzo de winkelstraat bij uitstek. De luxe merken en grote designers hebben zich verzameld rondom de Spaanse Trappen, met name in de Via dei Condotti en de Via del Babuino. Wie uit is op koopjes kan zondags naar de vlooienmarkt bij de Porta Portese.

Markten
Midden in het oude centrum van Rome vind je een levendige markt: het Campo de’ Fiori. Vanaf 1869 wordt hier een markt gehouden, waar je vooral terecht kunt voor groente, fruit en kruiden. Tegenwoordig vind je er helaas ook een aantal toeristische kramen met goedkope en niet al te authentieke souvenirs. Rondom de kraampjes kun je bij de verschillende bars en restaurants terecht voor een kop koffie, lunch en diner of een goed glas wijn.

De op een na bekendste markt in de Romeinse open lucht was altijd de Mercato di Testaccio. Sinds enkele jaren zijn die kramen echter verhuisd naar een moderne markthal aan de Via Galvani. De verse, plaatselijke producten die je hier kunt kopen zijn echter nog altijd even goed van kwaliteit.

Meer informatie over shoppen in Rome vind je bij Rome-Nu.