Hotels in Rome

Rome is een wereldstad in alle opzichten. Het aanbod aan hotels, appartementen en andere verblijven is dan ook reusachtig. Wie niet teveel wil betalen kan beter uit de buurt blijven van de buurten rondom de Via Veneto en de Via dei Condotti; daar bevinden zich over het algemeen de meest chique (en dure) hotels van de stad. Gelukkig zijn er genoeg betaalbare alternatieven in buurten die net zo leuk, misschien nog wel leuker zijn.

B&B Amor
Vlak bij de Sint Pieter, in de wijk Prati, vind je het elegante B&B Amor. Er zijn tien kamers en voor het ontbijt hoef je bijna je bed niet uit: dat wordt op de kamers geserveerd. Het B&B beschikt over wifi en om de hoek vind je een metrostation, zodat je in een mum van tijd bij alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad kunt komen.

Amor Bed&Breakfast
Viale Giulio Cesare 183, Rome

La Maison Royale
Precies tussen de Engelenburcht en de Sint Pieter vind je La Maison Royale, een B&B op de derde verdieping van een historisch gebouw. Er zijn vier simpele, maar stijlvol ingerichte kamers aanwezig met elke een eigen badkamer en suite, inclusief jacuzzi.

La Maison Royale
Via Vitelleschi 42, Rome

Casa della Fornarina
La Fornarina was de bijnaam van Margherita Luti, die in het Rome van de 16e eeuw leefde. Ze was de dochter van de bakker en muze van de beroemde schilder Rafaël. Dit sfeervolle verblijf in de levendige wijk Trastevere is naar haar vernoemd. De kamers bevinden zich in een mooi historisch gebouw en zijn van alle gemakken voorzien.

Relais Casa della Fornarina
Via di Porta Settimiana 7, Roma
€€

Rental in Rome
Wie niet elke avond uit eten wil en graag ‘thuis’ ontbijt of, net als de Italianen, in een koffiebar op de hoek, kan overwegen om voor een paar dagen een appartement te huren in Rome. Rental in Rome biedt meer dan 600 appartementen aan, verspreid door de hele stad. Of je nu vlak bij het Colosseum of liever om de hoek bij Piazza Navona wilt logeren; tussen het uitgebreide aanbod vind je gegarandeerd iets naar je gading.

Hotel Navona
Wie alle gemakken van een comfortabel hotel wil, maar toch ook op zoek is naar een beetje sfeer, kan terecht in Hotel Navona. Het hotel ligt op een perfecte locatie, tussen Piazza Navona en het Pantheon in, in een van de leukste wijken van Rome. De kamers zijn elegant en bijzonder te noemen, en het hotel zit vol mooie architectonische details.

Hotel Navona
Via dei Sediari 8, Rome
€€

Suites Trastevere
Deze B&B ligt aan de Viale Trastevere, in het hart van de gelijknamige wijk. De bijzondere kamers (suites) zijn versierd met schilderingen van de mooiste bezienswaardigheden van Rome. Er is wifi en het ontbijt wordt iedere ochtend geserveerd in de gezamenlijk ‘huiskamer’.

Suites Trastevere
Viale Trastevere 248, Rome
€€

Art Hotel
Als geld geen rol speelt, grijp dan je kans om in het bijzondere Art Hotel aan de Via Margutta te slapen, een van de meest pittoreske straatjes in het centrum van Rome. De grote hal met steunbogen en plafondschilderingen is prachtig, evenals het kleine binnenhof met designstoelen. Naast allerlei luxe voorzieningen op de kamers vind je in dit hotel ook een Turks stoombad en een sauna.

Hotel Art
Via Margutta 56, Rome
€€€