Ciampino (Rome)

Aeroporto di Ciampino, ook wel bekend als Ciampino-Aeroporto Internazionale G. B. Pastine, is gelegen nabij de plaats Ciampino, op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Rome. Rome Ciampino Airport is het kleinere vliegveld van Rome, waar de lowcost vliegtuigmaatschappijen als Ryanair en Wizz Air veelal arriveren. De luchthavencode (IATA) van Rome Ciampino Airport is CIA.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
Afstand tot centrum stad: 15 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Ciampino (Rome):

Bestemmingen vanaf Ciampino (Rome):

Rome

Binnen een mum van tijd sta je buiten, waar de bussen van Terravision en diverse andere maatschappijen die naar het centrum van Rome gaan al op je staan te wachten. Voor de shuttle service van Terravision kun je tijdens je vlucht (Ryanair) al een kaartje kopen, of anders bij de speciale balie in de aankomsthal (€ 5 voor een enkele reis). Koop je van tevoren een kaartje online dan kost een enkeltje vaak maar 4 euro. De bus doet er zo'n 40 minuten over om bij station Roma Termini te komen. Een taxirit naar het centrum van Rome kost ongeveer € 35.

Het is ook mogelijk om een lijnbus te nemen (de blauwe bussen van Cotral) naar treinstation Ciampino of metrostation Anagnina, vanwaar je verder kunt reizen met de trein of metrolijn A naar het centrum van Rome.