Eten & drinken in Pescara

Over het algemeen staat de keuken van Abruzzo bekend als pittig; dat wil zeggen, er wordt in veel gerechten gebruik gemaakt van kleine, gedroogde rode pepertjes. Aan de kust (o.a. in Pescara) zijn de koks vooral gespecialiseerd in het bereiden van de lekkerste vismaaltijden, vaak ook met gebruik van het nodige rode pepertje. Verder wordt er in de keuken van de Abruzzo veel gebruik gemaakt van pecorino, lamsvlees en saffraan.

Cremeria Bresciana
Koffie met een zoet ontbijt haal je in Pescara bij La Bresciana. Het is een van de oudste banketbakkers van de stad en favoriet bij de lokale bevolking. Een keuze maken zal je niet gemakkelijk vallen: alle taartjes, cakes, zoete broodjes en koekjes in de vitrines zien er verrukkelijk uit.
Cremeria Bresciana
Via Trento 96-98, Pescara

Trattoria Taverna Teate
Authentieke gerechten en een traditionele kaart vol streekspecialiteiten, dat is wat je vindt bij Taverna Teate in het gezellige Chieti. De eigenaren zijn erg vriendelijk en heten je graag welkom. Een bekend probleem is echter dat er weinig parkeergelegenheid is bij deze taverne.
Trattoria Taverna Teate
Via Salomone Federico 26, Chieti
€ 

Taverna 58
Wil je de smaken van de streek proeven? Schuif dan een avondje aan in deze eenvoudige maar goede taverne in Pescara. Hier wordt voornamelijk gekookt met regionale producten en volgen traditionele recepten. In de kelders van Taverna 58 zijn Romeinse resten gevonden, die je tussen de gangen door even kunt bekijken.
Taverna 58
Corso Manthoné 46, Pescara
€€

Ristorante Pizzeria Alcyone
Zin in een avondje pizza? Probeer ze eens bij Alcione. Het deeg wordt ter plekke bereid en de pizza belegd met enkel de beste, verse ingrediënten. De keuze is enorm, dus er is voor ieder wat wils. Iets nieuws proberen? Bestel dan eens een pizza bianca!
Ristorante Pizzeria Alcyone
Viale Riviera 24, Pescara
€€

Ristorante Murena
Een heerlijke plek om de ‘vangst van de dag’ te proeven – deze eetgelegenheid bevindt zich op een steenworp afstand van de haven van Pescara. Verse visgerechten zijn er in alle soorten en maten bij restaurant Murena, maar ook na het hoofdgerecht is het genieten. De dessertkaart staat vol heerlijke zoetigheden. Murena is ook geopend voor de lunch.
Ristorante Murena
Lungomare Matteotti 1-3, Pescara
€€