Gratis & goedkoop in Alghero (Sardinië)

Een weekendje Alghero hoeft niet duur te zijn. Alle kerken zijn gratis te bezichtigen, en ook een picknick op de kliffen bij zonsondergang kost niet veel. De herinnering is echter onvergetelijk: het samenspel van de zon, de zee en de ruige natuur maken het uitzicht onbetaalbaar.

Dagje strand
Ook een dagje strand kost niet veel. Neem gewoon je strandlaken, fris water en wat versnaperingen mee en je kunt op een van de vele stranden en strandjes een hele dag en goedkoop genieten van zon, zee en water.

Onder de sterren
In juli en augustus geniet je in het amfitheater dat is gebouwd in de overblijfselen van de Bastione della Maddalena van openluchtvoorstellingen. Ook als je geen Italiaans spreekt, is de sfeer in dit theater onder de sterren, met het geluid van de zee op de achtergrond, iets waar je door wordt gegrepen.

Onderwaterwereld
Wie niet wil snorkelen, maar wel wil zien wat er allemaal in de zee bij Alghero leeft, brengt een bezoek aan het Aquarium van Alghero. Voor € 6,00 (kinderen betalen € 4,00) maak je een reis door de onderwaterwereld van Sardinië.
Via XX Settembre 1, Alghero

Off route
Heb je een auto tot je beschikking, rijd dan naar het 40 kilometer verderop gelegen Bosa. De route is adembenemend mooi, al heb je wel stalen zenuwen nodig om de smalle weg vol bochten te volgen en tegelijkertijd te genieten van het uitzicht. Vooral mooi als je rond zonsondergang weer terug naar Alghero rijdt en je de zon in de zee ziet zakken.