Vervoer in Parijs

De mogelijkheden om je te verplaatsen in en om Parijs zijn bijzonder goed. De infrastructuur is zorgvuldig aangelegd om op verschillende manieren snel en betaalbaar van A naar B te komen. Vanaf de luchthaven Charles de Gaulle ben je met de metro het snelst en het voordeligst in het centrum van de stad. Binnen dertig minuten kom je aan bij Gare du Nord. Met de taxi wordt die rit een stuk langer en duurder. Het verkeer is aardig chaotisch en vaak sta je meerdere keren stil.
Vanaf het vliegveld Orly moet je met de metro een keer overstappen. Ook hier geldt dat dit de meest snelle en voordelige manier is om het centrum van Parijs te bereiken.

Om je in de stad te verplaatsen zijn er nog meer mogelijkheden. Je kunt ook hier goed en snel gebruik maken van de metro. Het nadeel is wel dat je dan veel onder de grond bent. Andere mogelijkheden zijn per fiets, per bus, per tram, per taxi of met de bekende toeristenbus. Met de speciale ‘la Carte Paris Visite’ heb je verschillende mogelijkheden om op een voordelige manier van verschillende openbare voertuigen gebruik te maken.
Openbaar vervoer Parijs

Fietsen door Parijs
Er zijn meer dan voldoende fietspaden in Parijs om de stad veilig te kunnen verkennen. Boek hierbij een leuke tocht of volg je eigen weg. Er zijn mogelijkheden genoeg.
Fietsen huren

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Parijs is een leuke manier om de Franse hoofdstad te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Parijs duren gemiddeld 3 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten. Je kunt een fietstocht in Parijs eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

Hop-on Hop-off
Een leuke informatieve en ontspannende manier om de stad te ontdekken is met de bekende hop-on hop-off bus. De bus komt langs de meest bezienswaardige plekken van de stad en ondertussen wordt er het één en ander verteld via een audio systeem. Ondertussen kun je, afhankelijk van de duur van je ticket, uitstappen waar en waneer je maar wilt.
Hop-on Hop-off