Bezienswaardigheden in Parijs

Met ruim vijfentwintig miljoen toeristen per jaar mag Parijs zich een stijlvolle top bestemming noemen. De stad heeft dan ook enorm veel te bieden waardoor zelfs de meest verwende toerist er nog aan zijn trekken komt. Vooral de veelzijdigheid van de stad weet veel mensen te boeien. Beroemde en historische gebouwen zoals de Eiffeltoren, Notre-Dame, Sacré-Cœur, Dôme des Invalides, het Panthéon en Centre Georges Pompidou moet je zeker één keer in je leven gezien hebben.

Maar ook qua musea weet de stad Parijs een stempel te drukken. Zo vind je er het wereldberoemde museum het Louvre, Musée Picassoen en Musée d’Orsay. Elke eerste zondag van de maand zijn de meeste musea gratis te bezoeken en op maandag en dinsdag zijn ze gesloten.

De Eiffeltoren
Dit symbool van de stad Parijs is een stijlvol monument. Met een boottocht heb je vanaf de Seine een prachtig zicht op dit 317 meter hoge stalen bouwwerk. Op het eerste platform is een tentoonstelling te bewonderen waar men ingaat op het ontstaan en behoud van de Eiffeltoren. Verder is er nog een uitkijkplatform op 276 meter hoogte, een restaurant en winkels. Elke avond om negen uur gaan de lichtjes aan en wordt de toren sprookjesachtig verlicht.
De Eiffeltoren
Champ de Mars, Parijs

TIP: Fietstour langs de highlights van Parijs
Wil je de bezienswaardigheden van Parijs eens op een andere manier ontdekken? Boek dan een fietstour met gids langs de highlights van de stad! In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, Notre Dame, Louvre, Champs Elysee, Arc de Triomphe en nog veel meer. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Parijs.
Tip: Boek je fietstour door Parijs van tevoren online!

Sacré-Cœur
Doordat de Sacré-Cœur op een de heuvel Montmartre ligt, lijkt het een nog statigere uitstraling te krijgen dan het al heeft. Het witte uiterlijk helpt hier natuurlijk een handje aan mee. Deze basiliek werd gebouwd tussen 1875 en 1914 op de plaats waar eens een benedictijner abdij stond. Na de Eerste Wereldoorlog werd het In het jaar 1919 gewijd. Als een soort boete doening voor het verlies van de oorlog met Duitsland en die van de Frans-Pruisische oorlog in 1870 heeft de stad besloten dit eerbetoon aan het Heilig Hart van Jezus neer te zetten. Op de 237 treden die naar deze Sacré-Cœur leiden zitten vrijwel altijd mensen die er genieten van het prachtige uitzicht over de stad.
Sacré-Cœur
Rue du Chevalier de la Barre, Parijs

Het Louvre
Als je wilt zou je al een dag in het museum het Louvre kunnen vertoeven. Het zeer ruime museum is onderverdeeld in drie vleugels, verschillende niveau’s en heel veel kamers. Middels kleuren en nummers wordt er richting gegeven aan de verschillende onderdelen. Het museum heeft een exquise verzameling van oude kunst en objecten die vertellen over onder andere de mythen en cultuur van over de hele wereld. Onder de topstukken bevinden zich de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, het beeld Venus van Milo en een schilderij van Karel I die werd gemaakt door Antoon van Dyck.
Het Louvre
Cour Napoléon, Parijs

Seine
Met een boottocht door de Seine kom je op een zeer ontspannen manier langs mooie bezienswaardigheden van de stad Parijs. Bateaux Parisiens is zo’n  rederij die tijdens een boottocht zelfs luches, diners en excursies verzorgt. Ondertussen wordt je van alles verteld over de passerende Notre Dame, de Eiffeltoren, Conciergerie, St. Michel brug en een aantal prachtige paleizen.
Bateaux Parisiens
Port de la Boudonnais, Parijs