Gratis & goedkoop in Parijs

Een verblijf in de meest romantische stad van de wereld hoeft zeker niet altijd duur te zijn. Er zijn voldoende mogelijkheden om je aan je vooraf vastgestelde budget te houden. Veel van de historische bezienswaardigheden zijn kosteloos te bezoeken. Uit eten gaan is mogelijk in verschillende prijscategorieen. En ook het winkelen kun je prima beperken. De vele markten die er wekelijks worden gehouden zijn een goed voorbeeld van weinig voor veel. Wat voor de één oude rommel is, betekend voor een ander misschien een uniek objekt.

Zeker wanneer je van de zeer toeristische routes afwijkt, lijken de mogelijkheden in een stad als Parijs haast oneindig. Om je op weg te helpen hebben we een leuke selectie gemaakt waarbij de hand deels of zelfs helemaal op de knip kan worden gehouden. Oja, de eerste zondag van de maand zijn de meeste musea gratis toegankelijk.

Sacré-Cœur
De trappen voor deze imposante basiliek gelden als ontmoetingsplek bij uitstek. Genieten van het prachtige uitzicht over Montmartre kost geen geld. Neem wat lekkers mee en je hebt de beste plek van Parijs om wat te nuttigen.
Sacré-Cœur
Rue du Chevalier de la Barre, Parijs

Musee de la Vie Romantique
Hoe romantisch wil je het hebben in Parijs? Dit museum over de romantiek is gevestigd in een prachtig pand in het negende arrondissement aan de voet van de Montmartre. Het was omstreeks 1811 het huis van de Nederlandse schilder Ary Scheffer. Zijn verzameling omvat eigen werken en werken van de roman schrijfster George Sand en de componist Frederic Chopin. De entree is gratis. De tijdelijke tentoonstellingen zijn toegankelijk tegen een vergoeding.
Musee de la Vie Romantique
Rue Chaptal, Parijs
gratis

Mouffetard Marche
Aan de gelijknamige Rue Mouffetard in het Quartier Latin, is de beste dagelijkse versmarkt van Parijs te vinden. De meest heerlijke hapjes, kazen, groente, vis, zeevruchten, fruit en biologische producten zijn tegen een zeer betaalbare prijs hier te vinden. Natuurlijk zijn er voldoende eetkramen en kleine cafes en restaurantjes in de omgeving te vinden.
Mouffetard Marche
Rue Mouffetard, Parijs

Jardin du Luxembourg
Aangrenzend aan het Palais du Luxembourg is een prachtig park gelegen. Het park werd omstreeks 1612 opgericht in opdracht van Marie de Medici, de voormalige koningin van Frankrijk. Het park is zeer populair onder de inwoners van Parijs. Her en der staan er beelden van dichters en invloedrijke personen en fonteinen zoals het Fontaine de l’Observatoire en het La fontaine Medicis.