Eten & drinken in Parijs

In het land van de crêpes, baguettes en lekkere kazen kunnen smulpapen goed vertoeven. De Franse keuken is een verfijnde keuken met een duidelijke visie. Daar waar een ontbijt vaak bestaat uit een croissant, stokbrood en koffie, gaan ’s avonds alle registers open. Het diner is de belangrijkste en meest uitgebreide maaltijd van de dag. Een diner bestaat vaak uit een aperitiefje, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en eventueel een kaasplankje gevolgd door koffie. Vaak gaat dit gepaard met enkele glazen goede wijn.

Zowel in een eetcafé als een restaurant kunt u rekenen op een goede maaltijd. De keuze van eetgelegenheden zijn dan ook zeer uitgebreid. Laat je vooral niet van de wijs brengen door de Hollandse verwachtingen bij een brasserie of bistro. Ook zij weten prachtige menukaarten te presenteren en doen soms niet onder voor gerenommeerde restaurants. Om de prijs laag te houden kun je net als veel inwoners van Parijs een maaltijd nuttigen bij een van de kraampjes op straat. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de fastfood ketens, waaronder een aantal met ‘gezonde’ producten.

Restaurant De La Tour
Op loopafstand van de Eiffeltoren ligt dit gezellige Franse restaurant. Op de kaart vind je gerechten zoals salade met truffel , geroosterde garnalen, geroosterde kippenborst en toetjes als crêpes Suzette met Grand Manier voor betaalbare prijzen.
Restaurant De La Tour
Rue Desaix, Parijs (Montparnasse)
€€

Le Bistrot de Paris
Deze sfeervolle bistro heeft een heerlijke kaart met de lekkerste Franse gerechten. De bediening is er zeer gastvrij en de kennis van goede wijn is erg goed. Le Bistro de Paris ligt op loopafstand van Musée d’Orsay in het zevende arrondissement.
Le Bistrot de Paris
Rue de Lille, Parijs
€€

Le Grand 8
Voor een heerlijke lunch of diner tussen de echte parijzenaars ga je naar Le Grand 8. De kleine bistro ligt een beetje verscholen in het achttiende arrondissement vlakbij de Sacré Cœur. Het eten is er van uitstekende kwaliteit, waarbij je geniet van een prachtig uitzicht.
Le Grand 8
Rue Lamarcq, Parijs
€€

Restaurant Chartier
Goed, lekker en heel betaalbaar eet je bij restaurant Chartier. In het oude pand heerst vooral nostalgie en proef je het echte leven. Allerlei houten details en authentieke meubels geven dit restaurant een bijzondere uitstraling. De bediening probeert het je goed naar de zin te maken. Is er geen plek, dan kun je zomaar aangeschoven worden bij een ander gezelschap. Hier ben je echt te gast.
Restaurant Chartier
Rue du Faubourg Montmartre, Parijs