Vervoer in Nice

Er is geen betere manier om van A naar B te komen in Nice dan met de moderne tram, maar je kunt ook gebruik maken van fietsverhuur en andere middelen van openbaar vervoer in de stad.

Bus en tram
Voor € 1,50 heb je al een ticket voor de bus of tram in Nice. De tramlijn gaat over een lengte van bijna 9 km door de stad. De bussen van Lignes d’Azur brengen je overal binnen Nice, maar je kaan ook naar 27 andere plaatsen aan de Côte d’Azur.
Meer informatie op de website van Lignes d’Azur.

French Riviera Pass
De French Riviera Pass (€ 26 voor een dag) geeft gratis toegang tot meer dan een dozijn bezienswaardigheden in Nice en biedt ook gratis reizen met de mooie Le Grand Tour open bus, die je zelfs naar Antibes en Monaco brengt.

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Nice is een leuke manier om de stad aan de Côte d’Azur te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Nice duren gemiddeld 3 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten. Je kunt een fietstocht in Nice eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

Vélo Blue
Meer dan 1200 fietsen staan klaar op 120 stations verspreid over Nice om gebruikt te worden door inwoners en door toeristen om de stad per fiets te verkennen. Nice heeft inmiddels 34 kilometer aan fietspaden in de stad. De fietsen zijn te huur vanaf € 1,- per dag. Meer informatie op de website van Vélobleu.