Eten & drinken in Nice

De Italiaanse erfenis van Nice – de stad werd pas een permanent onderdeel van Frankrijk in 1860 – betekent dat de stad meer gemeen heeft met Ligurië en Piemonte dan met de Provence. En dat zie je natuurlijk vooral terug in de keuken van de restaurants in Nice.

Rene Socca
Je moet in Nice minstens één keer de beroemde Socca proeven, een lokale versie van pizza, maar dan gemaakt met kikkererwtenmeel en olijfolie. Bij Rene Socca staan de locals en toeristen niet voor niets in de rij. Ook heel lekker hier zijn de gegrilde sardientjes en gefrituurde courgettebloemen.
Rene Socca
Rue Miralheti 2, Nice

Bar de la Bourse
Eet met de lokale bevolking in de kleine Bar de la Bourse waar een drie-gangen maaltijd, inclusief de lokale specialiteit sardines farcies, ongeveer € 12 kost.
Bar de la Bourse
Place St François 15, Nice

La Merenda
Dit kleine restaurantje in Nice is een absolute must om de traditionele Niçoise manier van koken te ervaren. Het korte menu verandert met de seizoenen mee en gerechten zijn eenvoudig bereid. Reserveer ter plaatse, er is geen telefoon (ook geen pinautomaat overigens). Propvol, met zicht op de chef die in een minuscuul open keuken tripes à la Niçoise en daube de boeuf Provençale klaarmaakt.
La Merenda
Rue Raoul Bosio 4, Nice
€€

Cave de la Tour
Voor een authentieke beleving van het lokale leven in Nice moet je even een aperitiefje doen bij deze wijnbar, waar je voor de lunch ook altijd terecht kunt. Locals discussiëren over voetbal terwijl je minder bekende regionale wijnen ontdekt als Bellet, Villars-sur-Var en Saint Jeannet.
Cave de la Tour
Rue de la Tour 3, Nice
€€

La Zucca Magica
Een vegetarisch paradijsje in Nice. Het restaurant is vrij klein en de tafels staan dicht bij elkaar – vol sfeer en erg gezellig. Het restaurant biedt alleen een vast menu van vijf gangen. De chef-kok creëert inventieve en smakelijke gerechten uit de beschikbare verse producten, waarbij de pompoen vaak een rol speelt. In de zomer kun je heerlijk buiten op het terras eten onder het genot van een prachtig uitzicht op de haven van Nice.
La Zucca Magica
Buai Papacino 4B, Nice
€€

Restaurant Aphrodite
David Faure is een getalenteerde jonge chef-kok wiens experimenten in de moleculaire keuken hem een Michelin-ster hebben bezorgd voor dit coole, elegante restaurant. Hier zie je echter ook zijn gevoel voor theater terug, wanneer de chef-kok zelf de spectaculaire bereiding van zijn mystieke moleculaire recepten aan tafel laat zien.
Restaurant Aphrodite
Boulevard Dubouchage 10, Nice
€€€