Winkelen in Manchester

Het stadscentrum van Manchester biedt een goede mix van grote winkels en onafhankelijke boetiekjes. Het centrum is compact genoeg om overal naartoe te lopen. Als je hier niet vind wat je zoekt is er altijd nog het enorme Trafford Centre, een paar kilometer verderop.

Craft & Design Centre
Deze gouwe ouwe is een verzameling van de beste lokale talenten van Manchester. Elke verdieping is vol met kleine winkeltjes en ateliers en veel handelaren verkopen hun werk vers van de tekentafel, naaimachine of werkbank. Je vindt er unieke tassen, complexe sieraden, grote fotoprints, schilderijen, beeldhouwwerk en lederwaren. Er is ook een gezellig café en je vindt er het hele jaar door wisselende tentoonstellingen. De meeste ambachtslieden werken op provisie dus wil je iets bijzonders, dan kun je ook een opdracht geven.
Craft & Design Centre
Oak Street 17, Northern Quarter, Manchester

Oi Polloi
De beste onafhankelijke herenmodezaak van Manchester, met functionele maar individuele kleding. Je vindt er van alles om het vochtige Manchester-weer (en dat van ons) mee te lijf te gaan: zware regenjassen uit Patagonië en Penfield, Mt Rainier rugzakken en stevige laarzen van Danner en Fracap.
Oi Polloi
Thomas Street 63, Manchester

Northern Quarter
De levendigheid en de eclectische mix van deze wijk geven het een heel eigen sfeer. Je vindt er veel onafhankelijke winkels. Breng voor de betere muziek een bezoekje aan de vele platenzaken hier – probeer Piccadilly Records (Oldham Street 53) voor de beste nieuwe releases, Vinyl Revival (Oldham Street 18) voor de Manchester sound en vintage bij Vinyl Exchange (Hilton Street 5). Meer informatie op de website van Northern Quarter.

Arndale Centre
Een van de grootste overdekte winkelcentra in Europa, in het centrum van Manchester. Ruim 200 winkels en eetgelegenheden, vooral de bekende, grote ketens.
Manchester Arndale Shopping Centre
Market Street, Manchester

Trafford Centre
Dit gigantische winkelcentrum met zijn fonteinen, zuilen en klassieke beelden omvat drie grote warenhuizen en de meeste bekende winkels, evenals een bioscoop, een amusementshal, een Laser Quest en restaurants. Vanuit het centrum van Manchester stad kun je er gemakkelijk naartoe dankzij de goede busverbindingen.
Trafford Centre
Manchester M17 8AA

Markt
De onlangs gerenoveerde wekelijkse Arndale markt, waar je voorheen alleen maar terecht kon voor de meest goedkope spullen, biedt nu speciale thee, biologisch brood, warm eten en ambachten – alles onder één dak.
Arndale Centre, High Street 49