Winkelen in Bristol

Bristol is een shoppers walhalla met het beste in vintage, retro, mode en grote merken, bric-a-brac en woninginrichting. In het centrum van de stad is Bristol Shopping Quarter de thuisbasis van Cabot Circus, Quakers Friars , de galerijen en winkelstraat Broadmead, samen goed voor meer dan 500 winkels.

Clifton Village is het chique deel van Bristol en is de place to be voor kleine boetiekjes, antiekwinkels en cafés. Op Park Street vind je trendy onafhankelijke kleding- en curiosawinkels, net als aan Gloucester Road. Aan Europa’s langste straat van onafhankelijke winkels komen locals voor de biologische voeding, kleding, antiek – en street art.

Bristol heeft drie markten waar je op korte loopafstand van het centrum lokale producten kunt kopen uit South Gloucestershire en Somerset, maar je kunt er ook terecht voor exotische producten uit de hele wereld.

Cabot Circus
Modern winkelcentrum op een schitterende locati in Bristole. Er is een scala aan winkels van Harvey Nichols tot Topman en H & M. Je hebt er een groot aantal plaatsen om te eten, maar neem zeker een kijkje bij het kleine café op de begane grond tegenover American Apparel, je kunt er heerlijk lunchen voor een geweldige prijs.
Cabot Circus
Glass House, Bristol

Pieminister
Al 10 jaar een groot succes. Je kunt hun gigantische, hartige taarten nu vinden in winkels en cafés in het hele land, maar het begon allemaal in de relatief bescheiden omgeving van Stokes Croft. Elke taart is gevuld met ingrediënten afkomstig uit het zuidwesten en wordt nog steeds gemaakt in het gebied rond Bristol. Bij St Nick’s Market vind je de altijd drukke kraam van Pieminister, maar er is ook een vestiging in Stokes Croft. De eenvoudige Moo Pie (rundvlees, zwarte peper en real ale) is het meest populair.
Pieminister
St Nick’s Market & Stokes Croft 24, Bristol

Howkapow
Howkapow, een ander succesvol lokaal bedrijf in Bristol, heeft de overstap gemaakt van online handel naar een pop-up winkel in Cabot Circus. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe vestiging, maar als je op de site hieronder klikt vind je vast al nieuws daarover. Er zijn allerlei geslepen, artistieke stukjes te koop inclusief opvallende prints en stencils, de meeste gemaakt door lokale kunstenaars.
Howkapow

Sweet Mart
Sweet Mart in Easton, een leuke door een familie gerunde winkel, verkoopt zowat alle Indiase ingrediënten die je je kunt voorstellen. Het heeft een klein café waar je kunt genieten van een goede huisgemaakte Indiase maaltijd.
Sweet Mart
St Mark’s Rd 71-75, Bristol

Markten
Saint Nicholas Market

De bekroonde St Nicholas Market in de Oude Stad van Bristol is een toeristische attractie op zich. Omgeven door prachtige Georgische architectuur vind je hier een levendige, bloeiende markt met onafhankelijke handelaren. Een perfecte plek om te winkelen bij sprankelende kraampjes met vintage kleding tot de laatste mode, van sieraden tot fietsen en van lokale souvenirs tot fossielen.

Boerenmarkt Bath
Ga je naar Bath, breng dan ook een bezoekje aan de oudste boerenmarkt van het land, in het Green Park in Bath. Deze boerenmarkt is nog steeds het centrum van lekker eten in Bath en een leuke plek om sfeer te proeven.
Bath Farmers Market
Green Park, Bath