Gratis & goedkoop in Bristol

Een weekendje Bristol hoeft niet duur te zijn. Zwerven door de stad kost niets en een picknick in het park – ingeslagen op de markt – kan ook voor een klein prijsje. Sfeerproeven alleen al is de moeite waard in deze stad!

Castle Park
Een mix van heden en verleden, van de resten van een grote middeleeuwse kasteel naar de nabijgelegen drukte van een moderne stad. Gelegen tussen het Bristol Shopping Quarter aan de ene kant en de prachtige Harbourside aan de andere, biedt Castle Park een rustige plek terwijl je uitkijkt over het water. Het park is ook een natuurlijke galerie voor veel kunstwerken, van creatieve stoelen en een stenen troon om een unieke fontein.
Broadmead

Cabot Tower
Gelegen in het prachtige park van Brandon Hill in de buurt van Park Street in de West End. Deze toren is gebouwd in 1897 ter herdenking van de beroemde reis van John Cabot van Bristol naar het Noord-Amerikaanse continent, vierhonderd jaar eerder. Brandon Hill is het oudste park in Bristol en biedt een geweldig uitzicht over de stad en het havengebied.
Park Street, West End

M Shed
Aan de historische Harbourside vind je het langverwachte en spannende nieuwe historisch museum van Bristol dat het verhaal van de stad vertelt. De jaren ‘50 opslagloods, oorspronkelijk genaamd M Shed, aan de historische werf van Bristol is omgetoverd tot een gloednieuw museum. Het verkent de geschiedenis van de stad van de prehistorie tot de 21ste eeuw. Verhalen over de stad en de bewoners zijn ontdekt door het werken met experts en gemeenschappen in de stad – een proces dat zal blijven doorgaan. Rijke collecties van voorwerpen, kunst en archieven spelen ook een belangrijke rol. Gratis entree.
M Shed
Princes Wharf, Wapping Road, Bristol

Red Lodge
Een historisch Elizabethaanse huis, weggestopt bij de drukke winkelstraten van Park Street. Breng een bezoekje aan dit huis voor wat broodnodige geschiedenis en cultuur tijdens een dag in het centrum van Bristol. Gratis entree.
The Red Lodge Museum
Park Row, West End, Bristol

MP3 Tour
De Brunel Mile and City Docks MP3 Tour is een gratis audiotour die je kunt downloaden naar je MP3-speler, computer of mobiele telefoon. De tocht volgt een deel van de Brunel Mile naar de SS Great Britain. De rondleiding duurt ongeveer twee uur, begint bij Bristol City station en eindigt in het Cumberland bekken. De verschillende audio tours kun je bekijken en downloaden op de website van Visit Bristol.