Winkelen in Lanzarote

Natuurlijk kan er op een eiland als Lanzarote ook lekker gewinkeld worden. Verwacht echter geen mega shoppingmalls of ander grote warenhuizen. Die zijn eerder uitzondering dan regel. Het is hier allemaal wat gemoedelijker. Het enige grote winkelcentrum is te vinden in Puerto del Carmen. Biosfera Plaza bestaat sinds 2002 en is langzaam uitgebreid tot een volwaardig winkelcentrum. Naast de diverse winkels zijn er ook een aantal restaurants, een speelhal en speeltuin aanwezig. In de grotere plaatsen is het winkelaanbod wat luxer en diverser dan in de dorpen. Met name in Arrecife, Puerto Calero, Costa Teguise en Puerto del Carmen is het aanbod wat groter.
De andere plaatsen moeten het meer van de markten hebben. Behalve verse groente en fruit wordt daar ook kleding, sieraden en andere snuisterijen verkocht. De Markt in de stad Teguise is op zondag van 9.00 tot 14.00. Op woensdag en zaterdag is er markt in Playa Blanca. En in Costa Teguise is er op vrijdag een avondmarkt die begint om 17.00 uur. De markten van Arrecife en Haría zijn het meest sfeervol te noemen. Hier vind je namelijk ook veel kunstwerken en worden er workshops gegeven. In Arrecife is de markt elke dag geopend, behalve op zondag. In Haría beperkt het zich tot zaterdag.
Door het gunstige belastingklimaat op de Canarische Eilanden en dus ook Lanzarote, kan een middagje shoppen leuke resultaten opleveren. Met name sigaretten, drank en electronica zijn een stukje voordeliger dan thuis. Let wel op…te grote prijsverschillen zijn vaak te goed om waar te zijn.

Biosfera Plaza Shopping Centre

 

The Mint Company
Deze outlet heeft leuke items voor leuke prijzen. Je vindt er voornamelijk kleding, schoenen en accessoire van leuke merken zoals Michael Kors, Tods, Armani, UGG Australia, Dsquared2 en DianeVonFurstenberg. Winkels van The Mint Company zijn in 2001 opgericht op diverse Canarische Eilanden. Je vindt de winkels op Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en natuurlijk Lanzerote.
The Mint Company
Avenida de la Playa 19, Lanzarote

Cabra Cabra Galeria De Arte
Het ruige uiterlijk van het eiland lanzarote is vaak een boeiende inspiratiebron voor kunstenaars. Er zijn dan ook een aantal galeries te vinden met prachtige uiteenlopende kunstwerken. Cabra Cabra Galeria De Arte is een mooi voorbeeld. De Engelse kunstenaar Dominic Murray heeft al veel gasten mogen ontvangen. Zijn werk wordt ook regelmatig in Londen geexposeerd.
Cabra Cabra Galeria De Arte
Calle Nueva 4, Teguise, Lanzarote