Lanzarote, Canarische eilanden

lanzarote250Het vulkanische eiland Lanzarote maakt onderdeel uit van de Canarische Eilanden. Alle zeven grote eilanden El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Tenerife en dus ook Lanzerote staan bekend als leuke vakantie eilanden die het gehele jaar door goed te bezoeken zijn. De korte vluchtafstanden en het overwegende zachte en zomerse warme klimaat zijn goede ingrediënten voor een geslaagde vakantie.

De bestemming Lanzarote is aantrekkelijk voor zowel families, sportievelingen als voor rustzoekers. Opmerkelijk zijn ook het aantal stranden waar men naakt kan zonnen. Wie graag in de buurt van het gezellige nachtleven vertoeft, doet er goed aan om een bestemming in de buurt van Puerto del Carmen te boeken. Het centrum staat bekend om zijn gezellige cafe’s en uitgaansgelegenheden.
Het vulkanische landschap zoals je dat alleen op de maan zou verwachten is op Lanzarote overweldigend. Nergens anders vind je op zo kort vliegen vanaf Amsterdam zo’n bizar en ruig uitzicht als hier. Naast gewone stranden tref je op Lanzarote ook pikzwarte stranden aan zoals bij Playa de Janubio vlakbij de zoutpannen van Lanzarote. Dit heeft alles te maken met de vulkanische uitbraken die het eiland in het verleden geteisterd hebben. In het Nationaal Park Timanfaya is het mogelijk om zelf vulkanische activiteit mee te maken. Een gids neemt je graag mee op pad om de geheimen van het eiland te laten zien.

Lanzarote in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en Klimaat

Door de gunstige ligging vlakbij Afrika geniet het eiland Lanzarote vrijwel het gehele jaar van heerlijke temperaturen. Winters worden haast niet kouder dan 18 tot 20 graden en zomers zijn aangenaam met temperaturen van gemiddeld achtentwintig graden. Door de alom aanwezige passaatwind voelt het haast nooit echt te warm. Hoewel je het hele jaar door prima naar Lanzarote kunt reizen, wordt de periode juni tot en met september als de beste reisperiode voor Lanzarote gezien. Dit zijn de warmste maanden met de kleinste kans op regen.

Kijk voor meer informatie omtrent het weer en klimaat op onderstaande link:

Klimaatinfo Lanzarote

 

 

Weersverwachting voor Lanzarote

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad of land bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Lanzarote kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Lanzarote kun je terecht op de volgende websites:
5x zien en doen op Lanzarote
alles over Lanzarote
Lanzarote bezienswaardigheden top 10
Lanzarote informatie
Lanzarote informatie
Lanzarote startpagina
Lanzarote tips
Lanzarote voor beginners
mooiste dorpjes op Lanzarote
waar overnachten op Lanzarote
winterzon vakantie op Lanzarote