Gratis & goedkoop in Lanzarote

Jezelf vermaken aan het strand kan in Lanzarote op meerdere plaatsen. Hierbij hoeft je portemonnee zelfs niet te worden aangeraakt. Maar het eiland Lanzarote heeft gelukkig ook meerdere mogelijkheden om de kosten binnen de perken te houden.
Restaurants bieden regelmatig Menu del día aan, wat niet meer is dan het menu van de dag. De prijzen zijn vaak erg aantrekkelijk voor hetgeen je krijgt. In verschillende bars wordt regelmatig ‘happy hour’ geserveerd. Ook hier kun je al snel een hoop geld besparen.

Qua bezienswaardigheden is het even opletten. Soms betaal je enkele euro’s voor een bezienswaardigheid als El Mirador del Rio, een prachtig panorama uitzicht wat door de kunstenaar César Manrique werd ontworpen. En soms loopt dit bedrag op met een bezoek aan bijvoorbeeld het Timanfaya National Park, waar de entree al snel richting de tien euro gaat.
Gelukkig zijn er ook nog een aantal dingen die je gratis kunt bezoeken. Hieronder volgt een kleine selectie.

Lago Verde
Een klein groen meertje aan de kust van El Golfo. Dit bijzondere natuurfenomeen wordt veroorzaakt door het hoge aantal algen wat zich in het water bevindt. De groene kleur is mede dankzij de ligging aan de rotsformaties en het zwarte strand een opmerkelijke verschijning.

Salinas de Janubio
Dit grootste zoutwinningsgebied van Lanzarote is nog altijd actief. Het zout wat voornamelijk voor het conserveren van vis wordt gebruikt, bevindt zich in de El Charco lagune aan de zuidwestkust van het eiland. Dit conserveren wordt ook wel pekelen genoemd.

Centro de Visitantes Mancha Blanca
Alles wat je wilt weten over de vulkanen, het natuurpark Timanfya en het ontstaan van de Canarische Eilanden komt hier aan bod. Het bezoekerscentrum Mancha Blanca zorgt dat je een goede en heldere indruk van de omgeving krijgt waarin je je bevindt. Je vindt het bezoekerscentrum in de plaats Tinajo.