Bezienswaardigheden in Lanzarote

Voor vele is Puerto del Carmen de meest bekende badplaats van Lanzarote. Het trekt dan ook jaarlijks veel terugkerende maar zeker ook nieuwe gasten. Iets minder bekende plaatsen zoals Puerto Calero, Playa Blanca en Costa Teguise zijn zeker niet minder gezellig. Het is maar net wat je zoekt. Puerto Calero is een iets luxere bestemming met een jachthaven en dure villa’s, Playa Blanca is weer wat rustiger dan Puerto del Carmen en Costa Teguise is populair om zijn golfbaan en zeer gunstige ligging ten opzichte van het eiland.

Behalve het heldere blauwe water, de mooie witte maar ook zwarte stranden heeft Lanzarote natuurlijk zijn vulkanische landschap als bijzondere bezienswaardigheid. Voor wat meer achtergrondinformatie moet je ook beslist een bezoek brengen aan het Nationaal Park Timanfaya. Een andere bezienswaardigheid van het eiland zijn de vele kunstwerken van kunstenaar en architect César Manrique die je op het hele eiland tegenkomt. Ben je op zoek naar avontuur en spanning?
Breng dan zeker een bezoek aan de Cueva de los Verdes. Het zal je verrassen door zijn schoonheid.

Parque Nacional de Timanfaya
Dit grote natuurpark van Lanzarote is op verschillende manieren te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld per auto door het vulkanische “maan” landschap rijden, maar ook per bus of op de rug van een dromedaris. Hoe bijzonder is dit? De lava is afkomstig  uit de vuurspuwende vulkaankrater die voor het laatst tussen 1730 en 1736 zo actief was. Tijdens de busrit krijgt u allerlei informatie hierover te horen. In het restaurant ‘El Diablo’ wordt een oven gebruikt die eigenlijk onderdeel is van de vulkaan. De hitte in de grond is namelijk nog altijd aanwezig.

 

Fundacion César Manrique
De alom geprezen kunstenaar César Manrique heeft het door hem ontworpen huis nagelaten aan zijn geliefde eiland. Het prachtige huis is opengesteld voor publiek. Hiermee heeft hij laten zien dat het haast onmogelijke lava materiaal uitstekend te gebruiken is voor een creatief brein. Het huis waarin de liefde voor het landschap centraal staat, staat in de prachtige plaats Tahiche. Een ander beroemd bouwwerk van deze kunstenaar is ‘Mirador del Río’
Fundacion César Manrique
Taro de Tahiche, Costa Teguise, Lanzarote

Guinate Tropical Park
Dit ongeveer tien hectare tellende park heeft een aantal leuke dieren en grappige shows. Vooral de papegaaien weten er iets leuks van te maken. Twee keer per dag worden de pinguïns gevoerd en kun je ze van dichtbij bekijken. Het Guinate Tropical Park ligt in het noordoosten van het eiland Lanzarote.
Guinate Tropical Park 
La Majadita, Haría, Lanzarote

La Cueva de los Verdes
Anders dan de naam doet vermoeden betreft het hier geen groene grotten. Wel bijzondere grotten. De naam is afkomstig van de familie Verdes die eens eigenaar was van de grond waarop de ingang zich bevindt. Als je enigszins goed ter been bent mag een afdaling in deze grotten zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Lanzarote. Een stevige wandeling voert je naar het binnenste van moeder aarde. Regelmatig worden er ook concerten georganiseerd in de daarvoor aangelegde concertzaal. De akoestiek is natuurlijk magnifiek. La Cueva de los Verdes liggen in de plaats Haría.