Vervoer in Lanzarote

Om jezelf op het eiland Lanzarote te verplaatsen, heb je een aantal mogelijkheden. Allereerst de meest makkelijke en snelste manier is per taxi. De taxi’s zijn in verhouding redelijk betaalbaar en snel. Voor langere afstanden kan het echter in de kosten lopen. Een prima alternatief is de bus. Zeker de grotere plaatsen liggen op de bekende routes. Het is hierbij wel verstandig op een formulier met de bustijden op zak te hebben. Deze zijn af te halen bij toeristische informatiecentra. Een kaartje voor de bus koop je gewoon bij de chauffeur.
Van en naar de luchthaven in Arrecife zijn er een aantal lijndiensten vanuit verschillende plaatsen van het eiland. Check de onderstaande site voor meer informatie.

Busdiensten Lanzarote

Een nog makkelijkere manier jezelf te verplaatsen op het eiland, is per huurauto. Er zijn verschillende verhuur maatschappijen op de luchthaven aanwezig. Maar beter is het om je vooraf te verdiepen in de huurprijzen en voorwaarden. Er zijn namelijk nogal wat verschillen en recensies.

Met de veerdienst is het mogelijk om omliggende eilanden te kunnen bezoeken. Er vertrekt er één vanaf Arrecife naar Puerto del Rosario Fuerteventura. De vaart duurt ongeveer drie uur. Het is mogelijk om de overtocht eventueel met gehuurd voertuig te maken. Maar je kunt natuurlijk ook per vliegtuig omliggende eilanden verkennen. De prijs is echter duurder dan per veerboot. Check onderstaande site voor recente prijzen van de veerdienst.
Veerdienst Lanzarote