Eten & drinken in Lanzarote

De Canarische keuken bestaat voornamelijk uit vis, konijn, kip, aardappelen en salade. Daarnaast zijn natuurlijk ook de tapas hier veelvuldig te verkrijgen. Het ontbijt is meestal beperkt tot koffie met wat brood of een croissantje, de lunch is vaak uitgebreid met drie gangen en de avondmaaltijd is nog iets uitgebreider dan de lunch. Tussen de maaltijden door wordt er nog regelmatig gesnoept met zoete gebakjes of lekkere tapas. De maaltijden liggen dan ook iets verder uit elkaar dan bij ons. Het avondeten wordt vaak niet voor 19.00 opgediend. Met de komst van de vele toeristen, zijn ook de restaurants veranderd. Behalve traditionele restaurants vind je op Lanzarote ook voldoende andere en meer Europese gerechten. Op het eiland Lanzarote houdt men wel van een lekker drankje. De lokale wijn wordt dan ook gretig afgenomen door de lokale bevolking. Voor ons is de wijn vaak iets te krachtig van smaak en redelijk zoet. Eén van de bekendere wijnstreken op het eiland zijn El Grifo en La Geria.

Restaurante Casa Arraez
Voor een heerlijke lunch ben je bij Restaurante Casa Arraez op het juiste adres. De lekkerste verse vis ligt hier binnen no-time op je bord. En ook de prijzen zijn hierbij een feestje. Als toefje op de taart geniet je tijdens de verrukkelijke maaltijd van een prachtig uitzicht over zee. Restaurant Casa Arraez ligt in het noorden van het eiland.
Restaurante Casa Arraez
Calle Peña de Señor Dionisio, Orzola, Lanzarote
€€

Los Aljibes de Tahiche
Bij de voormalige hoofdstad Teguise is dit super gezellige restaurant te vinden. Wanneer je niet zo’n visliefhebber bent, of als afwisseling een lekker stuk vlees wilt eten, ben je hier aan het juiste adres. Los Aljibes de Tahiche is namelijk gespecialiseerd in gegrild vlees. De link naar César Manrique die in Tahiche is geboren, is bij dit restaurant snel gelegd. Het is namelijk ontworpen door deze meester van de kunst en bijzondere architectuur zoals je dit overal op het eiland tegenkomt. Alles op de kaart wordt vers gemaakt. Hieronder zitten gerechten die uren lang langzaam zijn gegaard en dat proef je.
Los Aljibes de Tahiche
Braco Murillo, Tahiche, Lanzarote
€€

Momentos Para llevar
In de bekende badplaats Playa Blanca is een super gezellige restaurant te vinden waar je terecht kunt voor een overheerlijk ontbijt of lekkere lunch. Vers geperst sinaasappelsap, verse broodjes en kaascroissanten zijn een kleine greep uit het assortiment. Maar ook midden op de dag is Momentos Para llevar uitstekend geschikt voor een lekker ijsje, stukje taart of gewoon goede koffie.
Momentos Para llevar
Avenida Papagayo 67, Playa Blanca, Lanzarote
€€

Highlander Too
Het Britse restaurant Highlander Too mag een toppertje worden genoemd. In de drukke en gezellige badplaats Puerto del Carmen weten de toeristen vrij snel dit restaurant te vinden. Met verschillende thema dagen weten ze telkens opnieuw voor zeer schappelijke prijzen een goed menu op tafel te zetten. De prijzen van zo’n menu en ook op de rest van de kaart zijn geweldig.
Highlander Too
Montana Tropical L 1&2, Calle Toscon, Puerto del Carmen, Lanzarote
€€