Eten & drinken in Istanboel (Istanbul)

Uit eten in Istanbul is een feest voor alle zintuigen. Je geniet hier van de heerlijkste smaken en hebt de keuze uit honderden restaurants. Als de avond valt krijgt de stad een heel andere sfeer, wanneer de lichtjes aan gaan…

Krependeki Imroz
Bij deze levendige meyhane aan de drukke Nevizade Sokak in Beyoglu in Istanboel is de raki (Turkse ouzo) even belangrijk als de verse meze, met veel vis en gegrild vlees. Het vaste menu (inclusief alcohol) van dit restaurant is een goede keus.
Krependeki Imroz
Nevizade Sk. No: 24 Balikpazari Beyoglu

Çiya Sofrasi
Dankzij alle lovende recensies is deze locanta niet langer het geheim dat het ooit was, maar het restaurant – misschien wel het beste in Istanbul – blijft even goed als altijd. Je vindt hier ongewone regionale gerechten die je waarschijnlijk nergens anders tegenkomt, aangepast aan het seizoen. Niet de chicste, maar je stapt hier altijd tevreden de deur uit.
Çiya Sofrasi
Güneslibahçe Sokak 43, Kadiköy

Asitane
Gespecialiseerd in Ottomaanse favorieten – probeer ‘de keus van de Sultan’, een malse lamsstoofpot met gepureerde aubergine. Dit stijlvolle historische restaurant heeft een heerlijke binnentuin op een mooie locatie in Istanbul vlakbij het prachtige Kariye Museum.
Asitane
Kariye Camii Sokak 18, Edirne Kapi
€€

Khorasani
Heerlijke kebabs, in het toeristische hart van Istanboel bij Sultanahmet. De sappige kebabs worden perfect gegrild op houtskool in allerlei variaties – bezaaid met pistachenoten, of met plakjes aubergine tussen het vlees doorgeregen. Er is een scala aan heerlijke meze om uit te kiezen als voorgerechtje en de drankjes zijn redelijk geprijsd.
Restaurant Khorasani
Ticarethane Sokak 39/41, Divan Yolu
€€

Giritli
Dicht bij de Zee van Marmara aan de zuidkant van de oude stad van Istanboel, op loopafstand van het Sultanahmet, ligt Giritli, een goede locatie om te genieten van een all-inclusive meyhane (taverne) maaltijd. De overvloedige Kretenzische meze zijn overheerlijk, met bijvoorbeeld een perfect gegrilde vis. Lokale wijn, bier en raki zijn inclusief, maar je kunt ook a la carte bestellen als je wilt. Gevestigd in een oud houten pand met een mooie tuin waar je kunt dineren op warme zomeravonden.
Restoran Giritli
Keresteci Hakki Sokak, Ahirkapi
€€