Istanboel (Istanbul), Turkije

Moskee Istanboel

Moskee Istanboel

Istanboel (Istanbul) is met zijn strategische ligging aan de Bosporus, tussen de Balkan en Anatolië, de Zwarte Zee en de Middellandse Zee, al eeuwenlang een politiek, religieus en artistiek centrum. Deze stad, die al bijna 3000 jaar bestaat, telt  meesterwerken als het oude Hippodroom van Constantijn, de 6e-eeuwse Hagia Sophia , het Topkapi-paleis en de 16e-eeuwse Suleymaniye moskee.

In deze uitgestrekte stad aan het water kun je sfeerproeven in de historische moskeeën en op de levendige markten – niet zomaar een stedentrip, maar een ware onderdompeling in een andere cultuur. In het zuidelijkste deel van de Europese kant van Istanboel markeert de wijk Sultanahmet het centrum van de oude stad. Omringd door versterkte muren vind je hier de mooiste architectonische schatten. Maar steek ook zeker de Gouden Hoorn over
voor het modernere gezicht van de stad. Hier ligt Beyoglu met al zijn bars, restaurants en winkels; een verrassende wijk die zich uitstrekt van de Galatabrug tot het drukbezochte Taksimplein.

Istanboel is een sprookjesachtige stad om doorheen te slenteren, waar je – als je weet waar je moet zijn – nog echt de sfeer van 1001 nacht voelt. Eén van de meest romantische én kleurrijke citytrips, ideaal voor een weekendje weg met je partner!

Istanboel (Istanbul) in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Istanboel (Istanbul)

Op Istanbul Atatürk Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Istanboel (Istanbul)

 • Istanbul Atatürk Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur
  Afstand tot centrum stad: 24 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Atatürk Airport is het belangrijkste vliegveld van Istanboel en ligt 24 km zuidwestelijk van het centrum van het Europese deel van de stad. Je kan met de metro en tram, bus, en waterbus naar Istanboel. Je kunt het beste een taxi naar het centrum nemen, dat kost je ongeveer € 17,- en duurt ongeveer 30 minuten. Het andere vliegveld heet Istanbul Sabiha Gökcen Airport en ligt in het Aziatische deel.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Istanboel

Weersverwachting voor Istanboel (Istanbul)

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Istanboel kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Istanboel kun je terecht op de volgende websites:
Geniet van Istanbul
Istanbul informatie
Istanbul voor beginners
Istanbul in één dag