Hotels in Glasgow

Of je nu houdt van een levendig hostel of van vijf-sterren weelde in een luxe hotel, een modern appartement in het centrum van de stad of een vakantie op het platteland, Glasgow en de omliggende gebieden bieden een breed scala aan accommodaties voor ieders smaak en budget. Je vindt er heel wat klassieke hotelketens, waaronder Tulip Inn, Crowne Plaza, City Inn, Novotel, enz., en er zijn ook flink wat goedkope hostels en jeugdherbergen. Er zijn ook mooie plekjes waar je kunt overnachten in de stijl van stadsheld Mackintosh.

Euro Hostel Glasgow
Het Euro Hostel is een populair budget-hotel in Glasgow. Het hostel  ligt in het centrum van Glasgow, en heeft gratis WiFi en een 24-uursreceptie. Het moderne hostel bevindt zich op slechts 5 minuten lopen van het centraal station van Glasgow.
Euro Hostel Glasgow
Clyde Street 318, Glasgow

Rennie Mackintosh Art School Hotel
Glasgow kent een aantal uitstekende budgethotels, maar het Rennie Mackintosh Art School Hotel is ook een aanrader. Je vindt het dicht bij het gelijknamige gebouw en de comfortabele kamers en openbare ruimtes zijn natuurlijk ingericht in Mackintosh-stijl.
RMG Hotels
Renfrew Street 218, Glasgow
€€

Grasshoppers Hotel
Scandinavische styling, lokale eikenhouten vloeren, Italiaanse verlichting – het klinkt misschien als een architectonische mix maar dit nieuwe hotel in Glasgow bij Central Station is strak, stijlvol en budgetvriendelijk. Een leegstaand pand van de spoorwegen omtoveren tot een budgetvriendelijk hotel naast het station klinkt als een vondst en het is dan ook niet de eerste keer dat ex-advocaat Barrie Munn dit trucje uithaalt. Hij richtte ook al het Sleeperz hotel in Cambridge op, 15 jaar geleden.
Grasshoppers Hotel
Union Street 87, Glasgow
€€

Malmaison Glasgow
Gevestigd in een voormalige bisschoppelijke kerk. Originele kenmerken zijn de sierlijke trap en gewelfde plafonds. De kamers zijn comfortabel ingericht in caramel-, taupe- en chocoladetinten.
Malmaison Glasgow
West George Street 278, Glasgow
€€€

Abode Glasgow
Onderdeel van de stijlvolle keten in handen van chef-kok Michael Caines. Centraal gelegen en gevestigd in een Victoriaanse herenhuis gebouwd voor Sir Henry Campbell-Bannerman, premier van 1905-08. Een favoriet in Glasgow met de ruim bemeten kamers, funky bar en brasserie en een bekroond Michael Caines restaurant naast de deur.
Abode Glasgow
Bath Street 129, Glasgow
€€€