Glasgow, Schotland

Glasgow

Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en heeft de creatieve buzz die je mag verwachten van een plaats van deze grootte. Glasgow heeft een stevige jonge muziekcultuur – het is niet voor niets het geadopteerde thuis van de band Franz Ferdinand. De stad heeft een lange traditie als toevluchtsoord van muzikanten en kunstenaars. Je hoeft alleen maar te kijken naar de prachtige gebouwen van Charles Rennie Mackintosh om te zien wat voor krachtig effect de kunsten hier hebben op de stad.

De rivier de Clyde, die door het hart van Glasgow loopt, heeft ook een blijvende stempel op de stad gedrukt in de vorm van grote gebouwen die door handelaars uit de 18e eeuw die de rivier als handelsweg gebruikten werden gebruikt. Daarnaast is Glasgow buiten Londen een van de beste shopbestemmingen van het Verenigd Koninkrijk. Shop til you drop in de grote winkelcentra, bij de winkeltjes in het hart van de stad en de leuke kleine boetiekjes in de studentenwijk rond de universiteit van Glasgow.

Glasgow in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Glasgow

Op Glasgow Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Glasgow

 • Glasgow Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 10 minuten
  Afstand tot centrum stad: 12 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De snelste manier om in het centrum van Glasgow te komen is de Glasgow Shuttle. Iedere 10 minuten vertrekt er een bus vanaf het vliegveld naar de stad. De reistijd naar het centrale busstation van Glasgow is 25 minuten. Een ticket kost £ 7 (£ 9,50 retour). Goedkoper is om met lijnbus 757 naar het treinstation van Paisley te rijden en daar de trein te nemen naar Glasgow. Een gecombineerd ticket kost £ 3,50. De reistijd is ongeveer 45 minuten. Een rit met de taxi naar het centrum van Glasgow kost £ 22.

Klimaatinfo

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Glasgow.

Weersverwachting voor Glasgow

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Glasgow kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Glasgow kun je terecht op de volgende websites: