Gratis & goedkoop in Glasgow

Een weekendje Glasgow hoeft niet duur te zijn. Zwerven door de stad en window-shopping in het West End kost niets en een picknick in het park – ingeslagen op de markt – hoeft je niet veel te kosten. Veel musea en attracties zijn gratis in Glasgow en ook sfeerproeven alleen al is de moeite waard in deze stad..!

Voor niks naar het museum
Veel attracties in Glasgow zijn gratis te bezoeken. Ontdek het onlangs geopende Riverside Museum, een verbazingwekkende gebouw waar je een wandelingetje kunt maken door Kelvin Street zoals het er tussen 1895 en 1930 uit moet hebben gezien. De Hunterian Museum and Art Gallery is gratis toegankelijk (er wordt alleen een entreebedrag gevraagd voor het huis van Mackintosh), waar je Romeinse artefacten kunt zien en objecten meegenomen van Captain Cook’s reizen over de Stille Oceaan.

In het hart van de stad vind je de prachtige kathedraal van Glasgow, de enige kathedraal op het Schotse vasteland die vrijwel ongedeerd uit de protestantse Reformatie van 1560 is gekomen. The Lighthouse biedt je gratis exposities en een verbluffend uitzicht over de stad. De Gallery of Modern Art en de door Charles Rennie Mackintosh ontworpen Scotland Street School zijn ook gratis toegankelijk.

Pollok Country Park
Met meer dan 360 hectare bos en open landschap en een prachtig netwerk van paden en routes kun je hier fijn even wat frisse lucht opsnuiven. Wandel door de prachtige bossen en parken en bezoek in ieder geval de mooiste attractie hier: het weelderige Pollok House met de Burrell Collection, geschonken door scheepsmagnaat William Burrell uit Glasgow, die onder andere werken van Rodin, Degas en Cezanne omvat. Gratis toegang. Neem de trein vanaf Central Station naar Pollokshaws West Railway Station, daarvandaan is het nog maar 2 minuten lopen naar de entree.
Pollokshaws Road 2060