Winkelen in Edinburgh

Princes Mall en Ocean Terminal Shopping Centre zijn winkelcentra met een uitgebreide selectie aan winkels, en in Princes Street vind je exclusieve modewinkels. Maar Edinburgh ligt ook vol met eigenzinnige onafhankelijke boetiekjes die alles verkopen – van antiek en fossielen tot kazen en kilts.

21st Century Kilts
Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier cutting-edge kilts die worden gedragen door beroemdheden als Vin Diesel. Je hebt ze in camouflage, leer en krijtstreep.
21st Century Kilts
Thistle Street 48, Edinburgh

Anteaques
Voor een echt luxe high-tea in Edinburgh is dit volgepropte winkeltje dé plek. Naast thee vind je er ook antiek – als je geen tijd hebt voor de thee (je moet reserveren, zo populair is het), breng er dan een bezoekje voor de steeds wisselende voorraad van antiek, waaronder rijk versierd bestek en dames picknick parasols. En natuurlijk kun je er ook thee kopen, van groen, zwart, geparfumeerd tot speciale losbladige thee en accessoires.
Anteaques
Clerk Street 17, Edinburgh

Hannah Zakari
Deze lichte, witte winkel is ideaal als je op zoek bent naar een cadeautje. Inventieve, eigenzinnige ontwerpen worden uitgekozen door eigenaresse Rachael Lamb. Je vindt er art prints, tassen, sieraden en briefpapier, allemaal van een mix van internationale en Schotse ontwerpers.
Hannah Zakari
Candlemaker Row 43, Edinburgh

Mr. Wood’s Fossils
De afgelopen 25 jaar zijn er vanuit deze kleine winkel in Grassmarket in Edinburgh fossielen verscheept over de hele wereld, sommige wel duizenden of zelfs miljoenen jaren oud. Verbazingwekkende fossielen, mineralen en zelfs meteorieten, maar ook juwelen vullen de muren en vitrines. Ook voor wie geen verstand heeft van fossielen, met dingen als dinosaurustanden.
Mr. Wood’s Fossils
Cowgatehead 5, Edinburgh

Boerenmarkt
De boerenmarkt Stockbridge Market vind elke donderdag en zondag plaats.Snuffelen tussen al het heerlijks op een boerenmarkt is een genot. Het meeste van wat je ziet liggen is seizoensgebonden en lokaal verbouwd. Je kunt er meteen op een leuke manier meer te weten komen over de boerenproducten – en hoe je ze het lekkerst bereidt – rechtstreeks van de deskundigen die het allemaal hebben geteeld.
Stockbridge Market
Saunders Street 1, Edinburgh