Vervoer in Edinburgh

Het centrum van Edinburgh is niet groot, en alle bezienswaardigheden zijn goed te voet bereikbaar. Zo wandel je door alle leuke straten in het centrum van de stad.

Bus
Wie de stad en de omgeving wil verkennen kan ook de bus nemen. Het busvervoer is prima georganiseerd in Edinburgh. Als je van plan bent meerdere keren op een dag met de bus te gaan, dan is het het goedkoopste om een dagkaartje te kopen voor £ 3,20. Voor meer informatie raadpleeg de website van Lothian Buses.

Fietsen
Je kunt in Edinburgh ook leuk fietsen, probeer bijvoorbeeld eens deze gratis fietsroute langs het parlement, de Royal Mile én een van de oudste pubs van de stad, in Holyrood Park. Je ziet ook het mooie Duddingston Loch, een vogelreservaat vlakbij het centrum van de stad.

Taxi
De taxi is een handig vervoersmiddel in Edinburgh. Er zijn verschillende taxibedrijven, maar deze verschillen in prijs niet veel van elkaar. Je kunt op straat gewoon een taxi aanhouden. Let wel goed op dat het een geregistreerde taxi is. Dit zie je aan de tekst onder het raam: Edinburgh No. gevolgd door een nummer tussen 1 en 1400. Ook vind je bij de grotere stations taxistandplaatsen waar je een chauffeur aan kunt spreken.

North Berwick
Edinburgh is een goede basis voor uitstapjes in de prachtige omgeving. Neem bijvoorbeeld de trein en rijd in een half uur naar North Berwick, een leuke kleine badplaats net buiten Edinburgh. Hier is van alles te beleven. Bij het bekroonde Scottish Seabird Centre kun je met live camera’s de papegaaiduikers op het Isle of May National Nature Reserve bekijken. Het National Museum of Flight is populair bij jong en oud. Ontdek de echte smaak van Schotland bij Glenkinchie Distillery en Belhaven Brewery en mis ook niet de wereldberoemde paardenrenbaan van Ascot. Las nog even een bezoekje in aan de Lobster Shack aan de haven, de kreeft hier is vers gevangen en wordt geserveerd met knoflook en kruidenboter.