Florence, Italië

Duomo Florence

Duomo Florence

Velen zijn het erover eens: Florence is een van de mooiste steden ter wereld. Voor kunstliefhebbers is het een must om de stad aan de Arno, de bakermat van de renaissance, een keer te bezoeken. De indrukwekkende domkoepel van Brunelleschi, de beroemde David van Michelangelo, Botticelli’s meesterwerken in de Galleria degli Uffizi… In Florence kom je ogen te kort!

De stad is daarnaast ook een heerlijke bestemming voor wie van winkelen, lekker eten en struinen door charmante straatjes houdt. Van chique designerstores tot gezellige markten, van de eeuwenoude Ponte Vecchio tot wereldberoemde musea en van een cappuccino aan de bar tot een terrasje in de artistieke wijk Oltrarno: Florence heeft het allemaal. Of je nu komt om te verdwalen in het roemrijke verleden van de stad of om het Firenze van nu te ontdekken, een onvergetelijke ervaring is gegarandeerd tijdens een stedentrip naar Florence!

Florence in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Florence

Op Aeroporto Galileo Galilei (Pisa):

KLM
KLM

Luchthavens bij Florence

 • Aeroporto Galileo Galilei (Pisa)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 30 minuten
  Afstand tot centrum stad: 3 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Zowel met de bus als de taxi is het centrum van Pisa te bereiken in een kleine 15 minuten. De bus (lijn LAM ROSSA van Compagnia Pisana Trasporti) maakt deel uit van het netwerk van stadsbussen. Een kaartje voor een enkele reis (60 minuten geldig) kost € 1,20. De bus rijdt elke 10 minuten van het vliegveld naar het centrum en vice versa, en stopt o.a. bij het station Pisa Centrale, bij het Piazza Vittorio Emanuele en bij het Ospedale S. Chiara (op 5 minuten afstand van het Piazza dei Miracoli met de beroemde scheve toren). Kaartjes zijn te koop bij de informatiebalie of de kiosk op het vliegveld. Een taxiritje van het vliegveld naar de stad kost ca. € 10 (afhankelijk van de tijd van de dag en de bagage).

Reisperiode & klimaat

Florence heeft te maken met aan aangenaam mediterraan klimaat waarbij milde winter en warme zomers gebruikelijk zijn. In de winter komt vorst overdag niet voor, maar ’s nachts kan het wel wat koeler worden. De zomermaanden zijn vrijwel gegarandeerd warm en niet zelden ook erg zonnig. Omdat het dan erg warm kan worden, kun je vooral het late voorjaar en het vroege najaar als beste reistijd voor Florence beschouwen.

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Florence.

Weersverwachting voor Florence

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Florence kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Florence kun je terecht op de volgende websites:
Florence-Nu
Toscane-Nu
5x zien & doen in Florence
Florence voor beginners
Florence tips
Florence bezienswaardigheden
waar overnachten in Florence