Vervoer in Florence

Eigenlijk heb je in het centrum van Florence niet veel keuze: te voet is de enige zinnige manier om je te verplaatsen (alhoewel er langzamerhand ook steeds meer fietsen in het straatbeeld opduiken). Dat is geen enkel probleem: het centrum is niet al te groot.

Vanuit de wijken buiten het centrum van Florence kun je over het algemeen via een goed werkend tramsysteem en met verschillende buslijnen gemakkelijk bij het station Santa Maria Novella komen, vanwaar je lopend verder kunt.

Mocht je lopen te inspannend vinden, maar wil je wel op een gezonde manier Florence verkennen dan kun je natuurlijk ook een fiets huren. Op deze manier kun je gemakkelijk overal komen in Florence zonder dat je afhankelijk bent van openbaar vervoer en zonder dat je zere voeten krijgt van het lopen.

Fietstours met gids
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Florence is een leuke manier om de Toscaanse hoofdstad te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Florence duren gemiddeld 3 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten  in Florence. Je kunt een fietstocht in Florence eenvoudig online boeken via Baja Bikes.