Vervoer in Bologna

Bologna is bij uitstek een stad waar je te voet het meest van geniet. Het centrum is niet groot, dus je wandelt gemakkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Bovendien maken de talloze zuilengalerijen het wandelen ook bij slecht weer tot een aangename bezigheid.

Wie de stad uit wil, kan vanuit Bologna talloze andere Italiaanse steden in de regio met de trein bereiken. Vanaf het centraal station van Bologna zijn er rechtstreeks verbindingen met o.a. Ferrara (waar je heerlijk kunt fietsen langs de mooiste bezienswaardigheden), Ravenna (met de mooiste mozaïeken van Italië) en Parma (bekend van de Parmezaanse kaas en de Parmaham), maar ook met Florence, dat slechts op een ruim half uur treinen ligt.

Ferrari
Autoliefhebbers reserveren zeker een middag voor het Ferrari-museum. Wie droomt er nu niet van zo’n knalrode bolide met een steigerend paard op de motorkap? De Ferrari’s worden gemaakt in het dorp Maranello in de buurt van Modena. Het dorp staat synoniem voor Ferrari: het F550-model is zelfs naar Maranello vernoemd.

In de Galleria Ferrari kun je oude en nieuwere Ferrari’s van alle kanten bewonderen. Ook kun je er films kijken over de geschiedenis van de Ferrarifabriek en mag je een blik werpen in het kantoor van Enzo Ferrari (1898-1988). Uiteraard ontbreekt ook de collectie trofeeën niet!

Museo Ferrari
Via Dino Ferrari 43, Maranello (Modena)