Gratis & goedkoop in Bologna

De sfeer van Bologna is grotendeels gratis of voor weinig geld te proeven. Zo staat het Piazza Maggiore, het levendige plein in het hart van de stad, garant voor een onvergetelijke ervaring, op elk moment van de dag. Bekijk de schitterende Neptunusfontein, strijk neer op de rode stenen en geniet van de sfeer van Bologna!

Joodse ghetto
Ook in het voormalige joodse ghetto (achter de Via Rizzoli) ervaar je de unieke sfeer van Bologna. De smalle straatjes en de straatnamen (Via dell’Inferno – Weg van de Hel) zijn een beetje in tegenspraak met de kleurige huizen en de levendige sfeer die er, zeker rond etenstijd, heersen.

Stevige wandeling
Wandel onder de langste overdekte zuilengalerij ter wereld, van de Porta Saragozza, een oude stadspoort ten westen van het centrum, naar de Madonna di San Luca, in een van de buitenwijken. Deze 4 kilometer lange portico telt maar liefst 666 bogen!

Je buikje rond voor een klein budget
Aangezien Bologna een van de grootste universiteitssteden in Italië is, kun je er goed eten voor een klein bedrag. Voor de klassieke gerechten als tagliatelle al ragù, lasagne bolognese en tortellini in brodo plus brood, water en wijn betaal je in veel kleine restaurantjes nog geen tien euro. Ook fare l’aperitivo is een goedkoop alternatief voor je diner. Bij een glas wijn of cocktail (ca. € 7,00) kun je je dan tegoed doen aan allerlei lekkere hapjes. Caffè Zamboni is een van de drukste cafés tijdens het aperitivo, met grote stukken mortadella, gegrilde aubergine, risottoballetjes, pastasalade, aardappelkroketjes of wat de kok die dag ook maar maakt.
Caffè Zamboni
Via Zamboni 6, Bologna

Zonnige wijnen
Bij Osteria del Sole kun je je eigen hapjes meenemen voor bij een goed glas wijn (vanaf slechts 2 euro per glas). Al sinds 1465 worden reizigers hier verwelkomd, maar anno 2013 is het een goed bewaard geheim dat vooral bekend is onder locals en studenten.
Osteria del Sole
Vicolo Ranocchi 1D, Bologna