Hotels in Bologna

Bologna kent een keur aan hotels, in verschillende prijsklassen. Van goedkoop tot uiterst exclusief. Let wel op: tijdens grote beurzen (zoals de grootste kinderboekenbeurs ter wereld die elk jaar in het voorjaar wordt gehouden) zijn hotelkamers vaak veel duurder.

Camping Centro Turistico Città di Bologna
Zo’n 20 kilometer buiten Bologna ligt een groene camping, met zowel bungalows en chalets als ruimte voor je eigen tent. Er is een zwembad, een speeltuin, een internetplek en een restaurant waar klassieke Bolognese gerechten geserveerd worden.

Centro Turistico Città di Bologna
Via Romita 12/4A, Bologna

Albergo Centrale
De beste budgetoptie in Bologna is Centrale, dat – zoals de naam al aangeeft – zeer centraal gelegen is. De kamers op de bovenste verdieping bieden schitterend uitzicht op de twee scheve torens (let wel: er is geen lift). De kamers zijn basic maar ruim en schoon.

Albergo Centrale
Via della Zecca 2, Bologna

Albergo Pallone
Pallone ligt niet ver van het Piazza Maggiore en is een van de beste opties als je voor een klein bedrag in hartje Bologna wil overnachten. De kamers zijn zeer basic ingericht maar wel schoon en netjes. Elke kamer heeft een eigen wastafel; de badkamers worden gedeeld.

Albergo Pallone
Via del Pallone 4, Bologna

Arcoveggio Hotel
Tussen het historisch centrum en het beursgebied ligt het Arcoveggio Hotel, met mooi ingerichte, lichte kamers en een fijne tuin. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen, en dat geldt in de meeste kamers ook voor gratis wifi.

Arcoveggio Hotel
Via Lionello Spada 27, Bologna

B&B Beatrice
De drie kamers van Beatrice zijn alle drie anders, maar hebben wel allemaal een eigen badkamer. De service is hier zeer persoonlijk; Beatrice en haar man Roberto geven je de beste tips voor een weekend Bologna.

B&B Beatrice
Via Indipendenza 56, Bologna 
€€

Porta San Mamolo
In dit stijlvolle hotel, vlak bij Piazza Maggiore, vind je schitterend ingerichte kamers die van alle gemakken zijn voorzien. De binnentuin is een pareltje; hier is het goed toeven na een dag slenteren door Bologna.

Hotel Porta San Mamolo
Vicolo del Falcone 6-8, Bologna 
€€

Bed & Breakfast Mua
Mua is een moderne en elegante B&B in de buurt van Piazza San Francesco. In een recent gerestaureerd palazzo vind je nu de moderne, comfortabele sfeer die de eigenaren van Mua hebben weten te creëren. De kamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien.

B&B Mua
Via de’ Coltelli 6, Bologna 
€€

Hotel Al Cappello Rosso
De 33 kamers van dit luxe hotel, wellicht het meest bijzondere in heel Bologna, zijn allemaal anders ingericht, maar allemaal even origineel. Elke kamer is van alle gemakken voorzien en ook het personeel staat klaar om aan al je wensen te voldoen.

Hotel Al Cappello Rosso
Via de’ Fusari 9, Bologna 
€€€