Bologna, Italië

Bologna

Bologna

Bologna is een van de meest intrigerende steden van Italië. Dat blijkt al uit de drie bijnamen die deze stad heeft: la grassa (de vette), la rossa (de rode) en la dotta (de geleerde).

De eerste bijnaam, la grassa, dankt Bologna aan het feit dat de stad bekend staat als de culinaire hoofdstad van Italië. Het is niet voor niets dat de bekendste pastasaus en de klassieke lasagne hun naam aan deze stad te danken hebben. De bijnaam la rossa komt op twee manieren terug in de stad: de rode kleur van de gevels en de daken is duidelijk aanwezig, maar Bologna kreeg deze bijnaam vooral vanwege haar politieke overtuiging.

Tenslotte staat Bologna bekend als la dotta, omdat het de oudste universiteitsstad ter wereld is. De universiteit van Bologna trekt veel studenten vanuit heel Italië, waardoor er het hele jaar door een levendige, gezellige sfeer hangt in de stad. De stad kent dankzij haar eeuwenoude geschiedenis een schat aan bezienswaardigheden. Dankzij de vele galerijen is de stad ook heel geschikt voor een bezoek in de herfst en de winter.

Bologna in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Bologna

Op Bologna Airport:

Luchthavens bij Bologna

 • Bologna Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
  Afstand tot centrum stad: 10 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Er is een prima busverbinding tussen het vliegveld en het centraal station van Bologna. Voor € 6,00 brengt een bus van Aerobus je in circa 20 minuten van de luchthaven naar het station of vice versa. Kaartjes kun je bij de chauffeur kopen. Voor een taxirit naar het centrum betaal je zo’n 15 tot 20 euro. Vanaf het centraal station van Bologna kun je ook verder met de trein naar steden als Ravenna en Rimini.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Bologna.

Weersverwachting voor Bologna

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Bologna kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Bologna kun je terecht op de volgende websites:
Bologna voor beginners
Bologna tips
Bologna in één dag
Bologna bezienswaardigheden top 10
waar overnachten in Bologna