Winkelen in Nice

Nice heeft naturlijk een naam hoog te houden als luxe en dure stad – je kunt hier dan ook aardig je creditcard misbruiken tijdens het shoppen in de vele luxe boetieks. Maar er is meer!

Er zijn heel wat chique, haute couture vintage boetiekjes in Nice, maar Caprice (Rue Droite 12) is een leukere showroom. Gespecialiseerd in spectaculaire ’60 en ’70 outfits met een groot scala aan vintage accessoires, van lavalampen tot reusachtige Courrèges zonnebrillen en Lanvin handtassen. Tien minuten lopen verderop hebben is er van dezelfde eigenaren ook een winkel, Le Cheri de Caprice (Rue Martin Seytour 6), gewijd aan herenmode en retro meubels.

Falabrac Fabrik
Verscholen in een smal straatje in het doolhof van Vieux Nice. Eigenlijk geen winkel maar meer een lokale vereniging gericht op duurzaam voedsel, mode en design, kunst en muziek. Het psychedelische hoofdkantoor fungeert als een cafe en cantina, een goedkope en vrolijke bistro, die vegetarische menu’s serveert tijdens de week met een vleesgerecht op zaterdag. Er is een mode-showroom voor jonge lokale ontwerpers die gespecialiseerd is in recycling en vintage, een kunstgalerie en een organische supermarkt aan de achterkant. Eigenlijk moet je lid van de vereniging zijn om binnen te komen, maar toeristen zijn altijd welkom.
Falabrac Fabrik
Rue Benoit Bunico 3, Nice

Oliviera
Dit kleine café is ook een winkel voor olijfolie, gerund door een gepassioneerde olijfolie liefhebber. Het dagelijkse menu met seizoensgebonden gerechten is gekoppeld aan één van oliën. Lees meer over elke appellation of geniet gewoon van een lekkere lunch. Oliviera
Rue de Collet 8B, Vieux Nice

Gerespecteerde adresjes
Vlakbij de Cours Saleya, aan de Rue François de Paule vindt je drie van de oudste winkels van Nice. Op nummer 7, bij Maison Auer zit het maken van gebak en zoetwaren in het bloed sinds 1820. Opgericht in 1868 is Alziari op nummer 14 is een relatieve jongeling, maar de olijven, olijfolie en bijbehorende producten hebben ze hier aardig onder de knie. Op nummer 20 vind je Molinard, dé Provençaalse parfumeur van Nice sinds 1849.

Markten
De Cours Saleya is één van de levendigste plekken van Vieux-Nice. Op dit plein en voetgangersgebied in Vieux-Nice vinden de markten in bloemen, groenten en fruit plaats. Dagelijks behalve op maandag, want dan is er een rommelmarkt. Ook een bezoek waard zijn de andere markten in Vieux-Nice en de groente-en fruitmarkt in het Liberation gebied. Bekijk het overzicht van markten in Nice.