Hotels in Nice

Van de luxe hotels in het centrum van Nice naar de kleinschalige B&B’s in het groen van de omliggende heuvels – de keuze is groot als je een hotel zoekt als uitvalsbasis voor je ontdekking van Nice en omgeving.

Villa Saint Exupery
Een omgebouwd karmelietenklooster op een heuvel in een buitenwijk van een Franse Rivièra stad – en dat voor € 22 per nacht. De kamers met stenen vloeren hebben een eigen badkamer en de een-en tweepersoonskamers hebben een prachtig uitzicht over de pijnbomen, olijfbomen en johannesbroodbomen op het landgoed. De oude kapel, met de originele glas in lood ramen, is de gemeenschappelijke ruimte. Er is ook een vestiging van dit hostel dichtbij het strand van Nice.
Villa Saint Exupery Rue
Avenue Gravier 22, Nice
Rue Sacha-Guitry 6

La Moma
La Moma is een groot belle epoque-herenhuis in Nice dat een nieuw leven is begonnen als bohemien cultureel centrum met eigen ateliers, een kunstatelier, een performance ruimte en dat twee funky B&B kamers herbergt. Larsen is een Noorse kunstenaar, Arboireau interieurontwerpster – het hele huis is ingericht met hun werk. Er is ook een prachtige tuin waar het ontbijt wordt geserveerd.
La Moma
Avenue des Mousquetaires 5, Nice
€€

Villa La Tour
In het hart van Vieux-Nice, binnen de muren van een 18e-eeuws klooster, vind je het kleine, door een familie beheerde Villa La Tour. Perfect gelegen voor het verkennen van de oude stad, met een kleine tuin op het dak.
Hotel Villa La Tour
Rue de la Tour 4, Nice
€€

Hotel Le Negresco
De roze koepel en glimmende Belle Epoque gevel maken dit hotel in Nice tot een echt landmark, dat in heel Frankrijk bekendheid geniet. De rijkdom van de authentieke, antieke meubels, de kunst en de eclectische mix waarin het allemaal samenkomt geeft dit grand hotel een heel eigen charme.
Hotel Le Negresco
Promenade des Anglais 37, Nice
€€€

Hotel Windsor
Op twee minuten lopen van de Promenade des Anglais en de Baie des Anges is het Windsor een ideale locatie. Dit hotel is dan ook al meer dan een eeuw een geliefd adres. Inmiddels is het veranderd in een hip adres voor avant-garde kunstliefhebbers, met overal kunstwerken. De weelderige tropische tuin is voorzien van een klein zwembad en op de bovenste verdieping vind je een spa met hamam, sauna en massageruimtes.
Hotel Windsor
Rue Dalpozzo 11, Nice
€€