Gratis & goedkoop in Nice

Nice is niet goedkoop, maar met een beetje passen en meten kom je met je vakantiebudget een heel eind. Zo zijn heel wat bezienswaardigheden en attracties in en bij Nice gratis. Je kunt ook overwegen om een French Riviera Pass te kopen (€ 26 voor 1 dag). Die geeft gratis toegang tot meer dan een dozijn bezienswaardigheden en biedt ook gratis reizen met de mooie Le Grand Tour open bus, die je zelfs naar Antibes en Monaco brengt.
Rondleiding per tram
Niet gratis, wel goedkoop: elke vrijdagavond kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding door Nice per tram, terwijl een gids – in het Frans en Engels – vertelt over de verlichte monumentale sculpturen in de stad. Rondleiding en tram ticket: € 10, te reserveren via het Office de Tourisme.
Promenade des Anglais 5

Parken
Nice wordt niet voor niets de Groene Stad van de Middellandse Zee genoemd – je vindt hier honderden hectare aan parken en tuinen. Elk gebied heeft zijn eigen identiteit, zeldzame soorten planten en een eigen charme. Veel tuinen en parken in Nice zijn gratis toegankelijk. Zoals bijv. de Jardin de Cimiez achter het museum van Henri Matisse. In dit park kun je tijdens je bezoek aan Nice even heerlijk tot rust komen.

Eropuit
Verken de omgeving van Nice met een eendaagse buskaartje voor ongeveer € 4. Het charmante stadje Villefranche ligt op slechts 15 minuten afstand en biedt een spectaculair uitzicht op de Baie des Anges.