Vervoer in San Sebastian

Het leukste is om San Sebastián te voet of met de fiets te bekijken. Dat is qua afstand ook prima te doen. Met de San Sebastián Card (kortingskaart, zie: Gratis & goedkoop) kun je op een goedkope manier reizen met het openbaar vervoer.

Trein
Het treinstation van San Sebastian ligt in het centrum van de stad. Bestemmingen die je met de trein kunt bereiken zijn bijvoorbeeld Madrid of Barcelona, maar ook Parijs en Lissabon. Ook de hogesnelheidstrein (Tren de Alta Velocidad) stopt in San Sebastián. Je kunt met de trein ook naar dorpjes en steden in de buurt, of dorpen in de Baskisch-Franse zone.
Paseo de Francia 22

Bus
In de wijk Amara, 5 minuten van het stadscentrum, staat het busstation van San Sebastian. Binnenkort verhuist het busstation naar Paseo de Francia. Het openbaar busvervoer noemen de inwoners van San Sebastián de d-Bus. Maar liefst 30 buslijnen zorgen ervoor dat je goedkoop van de ene naar de andere plek kunt in de stad. Een enkeltje kost € 1,60 (overdag) € 2,- (’s avonds). Je kunt ook de toeristische bus nemen voor een rondleiding (hop-on-hop-off) door de stad.
Dbus
Fernando Sasiain 7, San Sebastian

Auto
Het is iets meer dan 1300 kilometer rijden met de auto van Amsterdam naar San Sebastián. De rit duurt ongeveer 12 uur. De stad is verbonden met de rest van Spanje via
diverse snelwegen. De nationale snelweg N1/AP1 (Madrid-Irún), de snelweg A-8 (Bilbao-Irun), de A-63 (Parijs-Irún) en de autoweg A-15 (Pamplona-San Sebastián). Er zijn veel parkeerplekken in de stad, maar het beste is om een hotel te zoeken met een parkeergelegenheid. Bega niet de fout die ooit een toerist maakte door als straatnaam ‘Kalea’ te onthouden, want dat woord betekent straat in het Baskisch…

Fietsen
San Sebastián doorkruisen met de fiets is prima te doen, met name bij mooi weer. Bicirent Donosti is een fietsverhuurder gevestigd op een centrale locatie in de stad.
Bici Rent Donosti
Avenida de la Zurriola 22
Per uur € 4,-

Fietstour
Het bureau voor toerisme van San Sebastián organiseert fietstours langs het strand en door de stad. De tour duurt 90 minuten en de gids spreekt zowel Engels als Spaans. De kosten bedragen ongeveer € 14,-. Voor meer informatie over vertrektijden en reserveringen kijk je op de website van San Sebastion Turismo.

Boot
Elk half uur vertrekt een plezierboot (catamaran) voor een tocht waarbij je San Sebastián van het water kunt aanschouwen. Een rondvaart duurt 40 minuten en kost € 9,- voor volwassenen en €5,- voor kinderen.
Catamaran Ciudad San Sebastian
Paseo del Muelle 14

Running Tours
Het nieuwe concept ‘sightrunning’ biedt sportieve toeristen een sportieve manier om San Sebastian te verkennen. De tour duurt 1,5 uur en hierbij loop je langs de Concha-baai en de Zurriola-promenade en door de haven en het oude stadscentrum.