San Sebastian, Spanje

San Sebastian

San Sebastian

San Sebastián is een bestemming om verliefd op te worden.  Donostia, zoals de Basken hun woonplaats noemen, is prachtig gelegen tussen berg en baai aan de golf van Biskaje, nabij de Franse grens. Het is één van de meest populaire bestemmingen in Spanje. De stad ontvangt jaarlijks maar liefst 450.000 bezoekers.

Rondom de negentiende-eeuwse boulevard met bijpassende herenhuizen, barst het van de gezellige straten waar je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid culinaire kunstwerkjes, oftewel pinxtos. Wie houdt van lekker eten, is in deze stad sowieso op de goede plek. San Sebastián telt per vierkante meter de meeste sterrenrestaurants ter wereld!

De natuur in en rondom de stad is prachtig. San Sebastián’s trots is één van Europa’s mooiste stranden, Playa de la Concha. Erg romantisch, vooral bij ondergaande zon of daarna, wanneer de stad mooi wordt verlicht.

In de tijd van de Eerste Wereldoorlog (rondom de Belle Époque) was San Sebastián één van de meest cosmopoliete steden van Europa. Mata Hari, León Trotsky, Maurice Ravel: ze brachten allemaal tijd door in de stad waar je volop kon genieten van Franse cabaret en Russische ballet. De chique sfeer is nog steeds voelbaar in de stad, waar de prijzen voor de toerist dan ook redelijk hoog liggen.

San Sebastian in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar San Sebastian

Op Aeropuerto de San Sebastian:

Luchthavens bij San Sebastian

 • Aeropuerto de San Sebastian

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 40 minuten
  Afstand tot centrum stad: 20 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De busmaatschappij Ekialdebus rijdt elk uur vanaf 06.00 tot 21.00 uur naar het stadscentrum van San Sebastian. Een rit duurt ongeveer 25 minuten en een ticket kost € 2,30. Met een taxi ben je in 15 minuten in het centrum van San Sebastian. Kosten 25 euro.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht over San Sebastian vind je op klimaatinfo San Sebastian.

Weersverwachting voor San Sebastian

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor San Sebastian kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over San Sebastian kun je terecht op de volgende websites: