Winkelen in La Coruna

De winkels van La Coruña bevinden zich vooral rondom Plaza de Lugo. Winkelketens van internationale kledingmerken zijn te vinden in Calle Torreiro. Winkels zijn geopend van 10.00 – 13.30 uur en van 17.00 – 20.00 uur.

Calle Torreiro
Dit is de winkelstraat van La Coruña waar de meest beroemde (Spaanse!) winkelketens zijn gevestigd. Bijvoorbeeld Bershka, Zara, Massimo Dutty, Stradivarius en Pull&Bear. Tegenover de Berschka, bij Cheap kun je exclusieve kleding kopen.

Mirabilia
Voor grappige t-shirts met Spaanse humor en pop-art afdrukken ga je naar Mirabilia. Leuk als souvenir.
Calle Panaderas, La Coruna

Varada
In het midden van de winkel ligt een boot en daaromheen liggen en hangen de mooiste kleurige kledingstukken. Behalve kleding kun je hier ook tassen, hoeden en sieraden kopen.
Rua Wenceslao Fernández Flórez 5, La Coruna

Chocolat Factory
De naam zegt het eigenlijk al: de liefhebber van chocola kan hier kiezen uit de meest bijzondere bombons, chocoladepasta, chocoladerepen en andere producten gemaakt cacao.
Plaza de Lugo, La Coruna

Vintage & Coffee
Wat een goed idee: een winkel waar je én op je gemak een kopje koffie kunt drinken én kleding kunt uitzoeken en passen. De kleding is geimporteerd uit de USA en Noord-Europa, dus in de kledingrekken hangen ook warme truien.
Vintage & Coffee
Calle San Andrés 1, La Coruna

Markten
Lonja

De haven van La Coruña is één van de meest belangrijke havens van Europa. Kakelverse vis en zeedieren worden dagelijks door vissers tentoongesteld in de ‘Lonja’, waar de vangst wordt geveild en doorverkocht. Alleen al vanwege de varieteit in zeedieren, de geuren, de stemmen van kopers en verkopers is het een spektakel om hierbij te zijn. Je kunt op eigen gelegenheid gaan rond 16.00 uur, maar officieel is een bezoek onder begeleiding enkel voor groepen weggelegd. Reserveer dit bij de plaatselijke VVV.
Muelle Linares Rivas

Mercado Municipal de la Plaza de Lugo
Versmarkt geopend van maandag tot zaterdag van 07.30 tot 15.30 uur.
Plaza de Lugo

Mercadillo de Os Mallos
Op deze markt kun je zeer goedkope kleding kopen op dinsdag of zaterdag.
Avenida de la Sardiñeira

Rastro de San Augustín
Rommelmarkt op zondag met antieke spullen.
Calle San Augustín

Mercado de las artes aplicadas
Elke eerste zaterdag van de maand van 12.00 uur tot 22.00 uur wordt op de Calle Orzan een markt met een artistiek tintje gehouden. Een goede gelegenheid om een mooie sculptuur, schilderij, foto of andere herinnering aan La Coruña te kopen.
Calle Orzán

Is er geen markt in A Coruña, dan wellicht in de buurt. Check waar via deze handige website.