Vervoer in La Coruna

Als je in La Coruna een centraal gelegen hotel uitkiest, dan heb je om de stad te bekijken geen voertuig nodig. Bijna alle bezienswaardigheden van La Coruna liggen op loopafstand van elkaar.

Bus
Een enkeltje met de stadsbus kost € 1,27. Op de website van het openbaar vervoer in La Coruna kun je meer informatie vinden over busroutes en tijden. De buslijnen 5, 5A en 11 brengen je naar het treinstation.

Langeafstandsbussen kun je nemen vanaf het busstation. Busmaatschappij Castromil neemt je voor iets meer dan 6 euro mee naar Santiago de Compostela, de reis duurt ongeveer een uur. Het busstation is te vinden in Calle Caballeros 21.

Trein
Vanaf het treinstation in La Coruña (waarvan het gebouw wat doet denken aan het treinstation in Helsinki) vertrekken korte en langeafstandstreinen naar Santiago de Compostela, Vigo, Pontevedra, Orense en Lugo maar ook naar Madrid en andere verder gelegen bestemmingen. Meer informatie over treintijden via de website van Renfe.
Calle Joaquín Planells

Auto
De beste manier om de stad uit te gaan is via de AP9 tolweg richting Santiago de Compostela. Je rijdt dan richting het zuiden.

Fietsen
De fiets is een handig vervoersmiddel voor als je wat meer van de omgeving wilt zien, of als je hotel iets verder uit het centrum is gelegen. Net als in andere Spaanse steden zijn de fiets, en de daarbij behorende fietspaden, in opkomst. La Coruña heeft sinds kort ook een fietssysteem, waarbij locals fietsen kunnen pakken en wegzetten op meerdere punten in de stad. Toch blijft de automobilist koning in het verkeer en is het belangrijk om goed uit te kijken. Voor 6 euro per uur huur je bij fietsverhuurder Eco-lógica een fiets. Voor 10 euro kun je meedoen aan een 20 minuten durende tour door La Coruña op de Segway.
Eco-logica
Calle del Cantábrico 2

Tram
Wil je via de Paseo Marítimo naar het Riazor strand, Torre de Hércules en het Aquarium Finisterrae? Dan kun je deze route afleggen op een originele en goedkope manier, namelijk met de tram. Voor 1 euro kun je in de zomer (juni-oktober) alle dagen en in de rest van het jaar in de weekenden mee met de historische tram van La Coruña.

Boot
Wil je La Coruña en omgeving verkennen vanaf het water? Dan kun je in de zomer mee met een plezierboot. De kosten zijn 7 euro en de vertrektijden zijn om 12,13, 16, 17, 18 en 19 uur. De rondvaart duurt een uur. Vertrekpunt: Dársena de La Marina