Gratis & goedkoop in La Coruna

Een verblijf in La Coruña hoeft niet duur te zijn. De meeste budgethotels zijn eenvoudig maar vaak centraal gelegen. ’s Middags een warme lunch maakt de uitgaves voor eten goedkoop. Bovendien is de entree voor een aantal musea gratis en kun je gratis mee met rondleidingen die worden georganiseerd door het bureau van toerisme van La Coruña.

Strandwandeling
La Coruña heeft een prachtige promenade waar op zonnige dagen flink geflaneerd wordt. Volgens de inwoners van La Coruña is de Passeo Maritimo die naar de stranden Playa Riazor en Playa del Orzan leidt de langste boulevard in Europa. Zondag is de drukste stranddag.

Nog meer stranden
De stranden in het noorden van Spanje doen zeker niet onder voor de toeristische stranden in het zuiden van het land. Download hier een plattegrond met de beste stranden in Galicie, in de omgeving van La Coruna.

Casa Museo Picasso
Meer dan een museum is dit een huis waar de beroemde kunstenaar Pablo Picasso 4 jaar heeft gewoond. Hier heeft hij zijn passie voor kunst ontdekt. Zijn vader gaf in deze woning schilderles. Het is leuk om te zien hoe de jonge Picasso woonde en leefde van zijn 10e tot zijn 14e. Let op: het museum is tussen 14.00 en 17.30 uur gesloten. Toegang is gratis.
Casa Museo Picasso
Calle Payo Gómez 14, La Coruna

MUNCYT
Splikslinternieuw in La Coruna is het nationaal museum voor wetenschap en technologie met daarin meer dan 1500 objecten die het leven van de mens makkelijker hebben gemaakt.  Stap een cockpit binnen, leer meer over de geschiedenis van de typemachine en nog veel meer. Toegang gratis.
MUNCYT
Plaza del Museo National 1, La Coruna

Kortingskaart musea La Coruña
Ben je van plan om naar de wetenschapsmusea te gaan in La Coruna (La Casa de las Ciencias, La Casa de Los Peces y La Casa del Hombre (en het gratis Muncyt)) dan is het slim om de  kortingskaart ‘Bono Tres Casas’ aan te schaffen bij de balie van de toeristeninformatie. Je betaalt € 12,- voor de entree van alle drie de musea. Vraag er naar bij het bureau van de toeristeninformatie aan de Plaza de María Pita 6.

El rincón de los enamorados
Volgens bewoners is het meest romantische plekje in La Coruna in de buurt van het Domus-museum. Ze noemen de plek ‘het verliefdenhoekje’. Ook voor niet verliefden de moeite waard om te bekijken. Wandel vanaf het Domus-museum (Ángel Rebollo 91) langs de zee en ga op een van de traptreden zitten.

GaliApp
Spreek je Spaans en heb je een iPhone? Dan is dit wellicht een handige app voor tijdens een bezoek aan La Coruña. Lees op je telefoon meer over de geschiedenis van de stad, de bezienswaardigheden en eetgelegenheden. De app kun je hier downloaden.

Gratis rondleidingen
Het toerismebureau van La Coruña organiseert diverse stadswandelingen rondom diverse thema’s. Een nachtwandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Er wordt ook Engels gesproken tijdens de tours, behalve bij de tour ‘Catuxa’. Bekijk hier de data en tijdstippen en het verzamelpunt van de rondleidingen.