Eten & drinken in La Coruna

De inwoners van La Coruña houden erg veel van lekker eten, het liefst samen met vrienden of familie ergens in een restaurant. Dat merk je als je door de nauwe straatjes van het  la Pescadería district loopt, of in het historisch stadscentrum. Lokale gerechten bestaan met name uit vis, zeedieren, empanada en pimientos de Padrón.

Empanadas Gallegas
In de 19e en 20e eeuw vertrokken duizenden Spanjaarden via de haven van La Coruña naar Zuid-Amerika, waar ze een nieuw leven begonnen. De beroemde ‘empanada gallega’ (gevuld deegwaar) groeide in Argentinië uit tot een populair nationale tapas.
Proef de beroemde empanada van Galicië in La Coruna bij:
Tasca Buena Sombra
Gezellig ingerichte eetgelegenheid waar zowel een Caribische als Meditteraanse sfeer hangt. Lekkere tapas!
Fernández Latorre 23

El de Alberto
Dit restaurant is zo populair dat het handig is om te reserveren, vooral in het weekend. De presentatie van de lokale gerechten is prachtig en de smaak is uitstekend.
El de Alberto
Calle Angel Rebollo 18
€€

Mirador de San Pedro
De vuurtoren van Hercules is ‘s avonds romantisch verlicht en daarvan kun je genieten bij een romantisch diner in dit restaurant op de Monte de San Pedro met het beste uitzicht van La Coruña. Stap in de glazen lift, zoek een tafeltje uit in de glazen koepel en bestel de lekkerste (zee)gerechten uit de Galisische keuken. Uitgebreide wijnkaart.
Mirador de San Pedro
Monte de San Pedro, La Coruna
€€

Artabria
Als je het gebrek aan decoratie buiten beschouwing laat, is dit een prima plek om te lunchen of dineren in La Coruna. Probeer bijvoorbeeld het proeverijmenu, te bestellen vanaf 30 euro. De keuken is zowel lokaal als internationaal en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Proef ook de zeedierenkroketten, de ‘croquetas de marisco’.
Restaurante Artabria
Calle Fernando Macias 28

Comer y Picar
Zin in friet met een groot stuk mals vlees of lekkere tapas? De naam van het restaurant zegt het al: je kunt hier eten (comer) en picar (borrelen). De porties zijn groot.
Comer y Picar
Comandante Fontanes 1

Arbore da Veira
Chique ingericht restaurant waar een ware alchemist in de keuken de scepter zwaait. De gerechten barsten van de creativiteit en passie voor eten. Bovendien nodigen de comfortabele stoelen en de relaxte sfeer uit tot lang uitbuiken.
Arbore da Veira
Calle San Andrés 109
€€

Marisquería Suso-2
Als je van vis en schelpdieren houdt, dan is dit restaurant op 500 meter van de Hercules vuurtoren een must-go. Als je wil eet je hier een goed gevulde schaal gegrilde (en verse) zeedieren waarvan je, als dit je eerste keer is in Galicië, waarschijnlijk de helft nog niet kent. Combineer het met een goede fles Ribeiro-wijn.
Restaurant Marisquería Suso-2
Ángel Rebollo 50
€€

Adega O Bebedeiro
Bebedeiro betekent letterlijk: een plek waar men drinkt. In dit geval is het ook een plek waar je heerlijk kunt eten. De menukaart verandert elke seizoen, zodat de kok kan werken met de meest verse ingredienten. Aanrader ziin de scampi’s met provinciale saus. Zondagmiddag en maandag gesloten.
Adega O Bebedeiro 
Calle Ángel Rebollo 34 
€€

A Nova Lanchiña Pulperia
Dit restaurant is waar lokals naartoe gaan om de populaire octopus te eten. Dat kan hier voor een tientje, iets wat je in het meer toeristisch stadsdeel kunt vergeten. De inrichting is typisch Spaans, compleet met opgehangen jamón-poten.
A Nova Lanchiña Pulperia
Capitán Juan Varela 30